Αγωγή για ασφάλιστρα αυτ/του,πρακτορεία,εντολή,διοίκηση αλλοτρίων

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ+ ++
ΑΓΩΓΗ
++,κατοίκου ++
ΚΑΤΑ
1.++,κατοίκων ++
Καρδίτσα ++

Α.) Η α` εναγόμενη δυνάμει του υπ` αριθμ` ++ ασφαλιστηρίου συμβολαίου ασφάλισης αυτ/του, συνήψε στην ++, με την παραπάνω αναφερόμενη εταιρεία,της οποίας αντιπρόσωπος και πράκτορας στην ++ είμαι εγώ,σύμβαση ασφάλισης του με αριθμό κυκλοφορίας ++ αυτ/του του, μάρκας ++,για σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες έναντι τρίτων απο τροχαίο ατύχημα για το χρονικό διάστημα απο ++ έως και ++ ,έναντι του ρητά συμφωνηθέντος κατ` αποκοπή τιμήματος των ++€ εις το οποίο συμπεριλαμβάνονταν και οι νόμιμες επιβαρύνσεις(χαρτοσημο,φκε κλπ),πέραν του καθαρού ασφαλίστρου εκ ++€.
Δυνάμει ρητής συμφωνίας μου με την παραπάνω εταιρεία της οποίας είμαι αντιπρόσωπος και πράκτορας στην ++,ενεργών κατ` εντολή των εναγομένων και εντός των ορίων της πληρεξουσιότητας που αυτοί μου παρείχαν στην ++ αυθημερόν και με βάση τη ρητή συμφωνία μας ότι οι εναγόμενοι θα μου απέδιδαν το ως άνω ποσό την επομένη,αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος ,της προκατέβαλλα στην ++, την ++,δηλαδή με την έναρξη της ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου το ποσό των ++€ για τα ασφάλιστρα του ως άνω αυτ/του για το παραπάνω χρονικό διάστημα, πλήν όμως οι εναγόμενοι δεν μου κατέβαλαν μέχρι σήμερα το ποσό αυτό και μάλιστα νομιμότοκα απο την ημέρα καταβολής του ( απο ++) στην εταιρεία "ΦΟΙΝΙΚΑΣ" η οποία και εξέδοσε την νόμιμη βεβαίωση ασφαλίσεως εις το όνομα της α` εναγομένης


Β. Στην συνέχεια η α` εναγόμενη δυνάμει του υπ αρίθμ. ++ νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου (ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ), το οποίο συνήψε στην ++ με την παραπάνω αναφερόμενη εταιρεία, της οποίας αντιπρόσωπος και πράκτορας στην ++ είμαι εγώ ασφάλισε στην ίδια παραπάνω αναφερόμενη εταιρία το ανωτέρω ++αυτοκίνητό της, για σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες, έναντι τρίτων προσώπων, προερχόμενες απο τροχαία ατυχήματα, καθώς και για ζημίες προερχόμενες απο πυρκαιά, για το χρονικό διάστημα απο ++ μέχρι ++ και έναντι του ποσού των ++€,ενώ λόγω επελέυσεως ατυχήματος ,με βάση τη συμφωνία μας και το νόμο αυξήθηκε το ανωτέρω ασφάλιστρο(επασφάλιστρο) κατα ++€ και συνεπώς ανήλθε η οφειλή τους για το ανωτέρω διάστημα συνολικά στο ποσό των ++€.
Επειδή δυνάμει ρητής συμφωνίας μου με την παραπάνω εταιρία, της οποίας τυγχάνω αντιπρόσωπος και πράκτορας στην ++,ενεργών κατ` εντολή των εναγομένων και εντός των ορίων της πληρεξουσιότητας που αυτοί μου παρείχαν στην ++αυθημερόν και με βάση τη ρητή συμφωνία μας ότι θα μου απέδιδαν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το ως άνω ποσό την επομένη , της προκατέβαλα την ++€. για ασφάλιστρα του ως άνω αυτοκινήτου για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, πλην όμως τούτοι αρνούνται να καταβάλουν το ποσό αυτό, και μου οφείλουν το ποσό των ++€ νόμιμα έντοκα απο επόμενη της ημερα καταβολής του( ήτοι απο την ++) στην παραπάνω αναφερόμενη ασφαλιστική εταιρία, μέχρι την ολοσχερή εξόφλησή τους.
Γ) ++……………………
Επειδή συνολικά για την παραπάνω αιτία οι εναγόμενοι μου οφείλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των α)++ €. νόμιμα έντοκα απο ++, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, β)του ποσού των ++ και συνολικά +++ €
Επειδή για τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά ασφαλίστρων κατ` έτος συμφωνήθηκε μεταξύ εμού και του β` εναγομένου στους ανωτέρω χρόνους και τόπο κάθε φορά, να καταβάλει αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την εναγομένη, ο σύζυγός της ++,ευθυνομένου τούτου αλληλεγύως και εις ολόκληρον μετ αυτής,αφού τούτος ήταν και ο οδηγός του οχήματος.
Επειδή άλλως και επικουρικά, οι εναγόμενοι οφείλουν να μου αποδώσουν το παραπάνω ποσό κατά τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, δεδομένου ότι κατά το ποσό τούτο κατέστησαν πλουσιώτεροι εις βάρος της περιουσίας μου και επί ζημία μου, άνευ νομίμου αιτίας, αφού το ποσό τούτο θα κατέβαλαν ως τίμημα για τα ασφάλιστρα του αυτ/του τους εις έτερο πράκτορα και αντιπρόσωπο άλλης ασφαλιστικής εταιρείας,για λογαριασμό της,του πλουτισμού σωζομένου κατά το χρόνο επιδόσεως της παρούσης.
Επειδή,άλλως και επικουρικά το παραπάνω συνολικό ποσό που δαπάνησα-κατέβαλα για λογαριασμό των εναγομένων και για τις ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματός τους,ήτοι προς την συμφωνημένη και κανονική εκτέλεση της εντολής που μου παρείχαν ,μου το οφείλουν και κατά τις διατάξεις περί εντολής(721 ΑΚ) και επικουρικά με βάση τις διατάξεις περί διοικήσεως αλλοτρίων(736 ΑΚ),αφού τούτη η δαπάνη έγινε προς το συμφέρον τους και σύμφωνα με τη θέλησή τους.
Επειδή για την παραπάνω αιτία, οι εναγόμενοι μου οφείλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των ++ € νομιμοτόκως κατα τ` ανωτέρω το οποίο, παρά τις επίμονες και επανειλημμένες οχλήσεις μου, αρνούνται να μου καταβάλουν, και γι αυτό πρέπει να υποχρεωθούν σ αυτό δικαστικά και συγκεκριμένα να καταβάλλουν α)++ €. νόμιμα έντοκα απο ++, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, β) ++
Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί αφού ελλείψει χρημάτων μου,αδυνατώ να συνεχίσω την εμπορία μου και η καθυστέρηση στην εκτέλεση θα μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία
Επειδή η αγωγή μου είναι νόμιμη βάσιμη και αληθής το δε δικαστήριό σας αρμόδιο καθ` ύλην και τόπο
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ:Να γίνει δεκτή η αγωγή μου.Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να μου καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των ++ € νομιμοτόκως και δη εκ του ποσού αυτού α)++, μέχρι την ολοσχερή εξόφλησή τους ,άλλως απο την επιδοση της αγωγής,μέχρι την πλήρη εξόφληση. Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικασθούν στη δικαστική μου δαπάνη.
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ανδρέας Aπ.Βρόντος
Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω
24410-41255/6972422002
FAX 24410-41257
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013