Αντιρρησεις κατα απόφασης κράτησης (Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδιεκίου),προσφυγή κατα απόφασης επιστροφής,αλλοδαπός

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Του (+++ και ήδη κρατούμενου στο Α.Τ. Καρδίτσας.
ΚΑΤΑ
1) Της υπ’ αριθμ. +++ απόφασης κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή +++
2) Της με αριθμ. πρωτ. +++ απόφασης επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.

Καρδίτσα, +++

Δια του παρόντος προσφεύγω και υποβάλλω αντιρρήσεις κατά των: α) υπ’ αριθμ. +++ απόφασης κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή ++και β) υπ’ αριθμ. πρωτ. + SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα, για τους ακόλουθους ορθούς, βάσιμους και αληθινούς λόγους:
Ήλθα στην Ελλάδα το έτος ++ προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης, διότι στην χώρα καταγωγής μου στην Αλβανία, οι συνθήκες ζωής είναι εξαθλιωτικές, καθώς είναι αδύνατη η ανεύρεση οποιασδήποτε μορφής εργασίας. Τα μόνα συγγενικά μου πρόσωπα που βρίσκονται στη γενέτειρά μου είναι οι ηλικιωμένοι μου γονείς και τα επτά (7) αδέλφια μου (βλ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), οι οποίοι είναι άνεργοι με πλείστα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα ούτε να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες. Ζώντας σε τέτοιες συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάσθηκα, προκειμένου να συνδράμω κι εγώ στην κάλυψη των αναγκών τόσο των δικών μου όσο και των ηλικιωμένων γονέων μου, να έλθω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα εγκαταστάθηκα στο χωριό +++ με σκοπό να εργαστώ ως δασεργάτης στην περιοχή καθόσον και στον τόπο καταγωγής μου είχα την σχετική εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες (κοπή καυσοξύλων με αλυσοπρίονο, φόρτωμα ημιόνων για εξαγωγή και μεταφορά ξυλείας σε δασόδρομους κλπ)


Από την αρχή με προσέλαβε για τέτοιου είδους εργασίες ο κάτοικος του ανωτέρω χωριού +++ που είναι επιχειρηματίας και έμπορος δασικών προϊόντων και με απασχολούσε ανελλιπώς σε δασικές εργασίες της περιοχής. Διέμενα δε σε αγροτική οικία ιδιοκτησίας του που ο ανωτέρω εργοδότης μου παραχώρησε πλησίον της οικίας του άνευ ανταλλάγματος. Στον παραπάνω τόπο διέμενα ανελλιπώς μέχρι και τα τέλη του +++ χωρίς να φύγω από εκεί ούτε για μία μέρα και καθ` όλο αυτό το διάστημα δεν επισκέφθηκα καν τους γονείς μου στην Αλβανία. Συνεπεία της παραμονής μου στον ανωτέρω τόπο αλλά και της σκληρής και έντιμης εργασίας που παρείχα, έγινα γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και έτσι απησχολούμην τακτικά και σε αγροτικές και γεωργικές εργασίες για τις οποίες τούτοι με προσλάμβαναν (τσάπισμα, ψεκασμούς, μεταφορές ζωοτροφών κλπ) με αποτέλεσμα να αναπτύξω ευρεία επαγγελματική δραστηριότητα και λόγω αυτής και κοινωνική αναγνώριση και σεβασμό, αφού παράλληλα, δεν δημιουργούσα προβλήματα με την συμπεριφορά μου και ήμουν αγαπητός και προσηνής.
Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται από την κατωτέρω από +++ υπεύθυνη δήλωσή του ανωτέρω, το γνήσιο της υπογραφής του οποίου έχει θεωρηθεί από τα ΚΕΠ του Δήμου +++
Από τα τέλη του +++ εγκαταστάθηκα στο χωριό +++ που επίσης είναι ορεινή δασική περιοχή καθόσον από εμπόρους δασικών προϊόντων είχα μάθει ότι διάφοροι δασικοί Συν/μοί της περιοχής αλλά και ιδιώτες έμποροι, αναζητούν εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό κοπής καυσοξύλων.
Εγκαταστάθηκα και διαμένω μέχρι σήμερα σε παλαιά οικία του +++ που μου παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος. Προς τούτο μεσολάβησε ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος +++που είναι συγγενής του, καθόσον είχε λάβει άριστες συστάσεις από τον ανωτέρω προηγούμενο εργοδότη μου για την αποδοτικότητά μου, εργατικότητα και εντιμότητα. Άπαντα δε τα έξοδα της οικίας καθώς και την συντήρησή της, όπως είναι φυσικό, ανέλαβα εγώ.
Έτσι έκτοτε μέχρι και την +++ που συνελήφθην, εργαζόμουν στο ανωτέρω χωριό, σε εργασίες του Δασικού Συν/σμού, αλλά και άλλων ιδιωτών εμπόρων με την κοπή καυσοξύλων και την μεταφορά με ζώα της ξυλείας σε δασόδρομους. Μάλιστα από τους τελευταίους προσλαμβανόμουν για εργασία υλοτόμου και σε άλλες κοντινές περιοχές όπως +++ κλπ. Και πάλι όλο αυτό το διάστημα δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, αλλά αντίθετα οι κάτοικοι με εμπιστεύθηκαν και τις ημέρες που δεν απησχολούμην με τα ανωτέρω, αναλάμβανα άλλες εργασίες κυρίως αγροτικές και γεωργικές. Επιπλέον με απασχόλησε και ο εφημέριος του χωριού σε εργασίες ταφής των ενοριτών στο κοιμητήριο του χωριού.
Άπαντα δε τούτα προκύπτουν από τις από +++ υπεύθυνες δηλώσεις των 1) ++++ απάντων κατοίκων +++, το γνήσιο της υπογραφής των οποίων έχει θεωρηθεί από τα ΚΕΠ του Δήμου ++.
Συνεπώς από την πρώτη ημέρα που ήλθα στην Ελλάδα, εργάζομαι κατά τον ανωτέρω τρόπο και ουδέποτε έχω απασχολήσει τις Ελληνικές ή Αλβανικές διωκτικές αρχές και δεν έχω υποπέσει σ’ οποιοδήποτε αδίκημα πλην της παρανόμου παραμονής μου στην χώρα, η οποία έγινε για λόγους ανωτέρας βίας, όπως προεκτέθηκε.
Συνεπεία δε των ανωτέρω έχω δημιουργήσει βιοτικούς, κοινωνικούς, εργασιακούς και φιλικούς δεσμούς με τη χώρα, καθώς οι εκάστοτε εργοδότες μου είναι απολύτως ευχαριστημένοι με την παροχή των υπηρεσιών μου. Επιπλέον εξηύρα εργοδότη έμπορο δασικών προϊόντων προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία για να με καλέσει για παροχή εξαρτημένης εργασίας, ως δασεργάτη και με τον τρόπο αυτό να εκδοθεί στο όνομά μου άδεια παραμονής.
Εξ όλων των ανωτέρω συνάγεται, ότι έχω μόνιμη κατοικία στην παραπάνω αναφερόμενη κατοικία που βρίσκεται στο +++ και εν ουδεμία περίπτωση θα έπρεπε να θεωρούμαι ύποπτος φυγής, δεδομένου ότι βάσει των προαναφερόμενων και των προσκομιζόμενων εγγράφων, αποδεικνύεται πλήρως ότι έχω μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα και ότι έχω διασφαλίσει τα έξοδα συντήρησής μου κατά τη διάρκεια της εδώ διαμονής μου.
Επειδή ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές Αρχές ούτε έχω υποπέσει σε κάποιο ποινικό αδίκημα ή σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική παράβαση.
Επειδή η μέχρι σήμερα παραμονή μου στην Ελλάδα υπήρξε, όπως και ολόκληρη άλλωστε η προηγούμενη ζωή μου, έντιμη και υποδειγματική.
Επειδή διαμένω μόνιμα στο +++ στην προαναφερόμενη οικία και τούτο είναι γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι σε θέση να με βρίσκουν οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου.
Επειδή οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, βάσει της οποίας κρίθηκα ύποπτος φυγής, είναι αόριστες και στερούνται νόμιμης αιτιολογίας, καθώς και μόνιμη κατοικία διαθέτω και τα βασικά για τη συντήρηση μου οικονομικά μέσα, ενώ ουδόλως παρατίθενται σ` αυτές πραγματικά περιστατικά εκ των οποίων κατ` αντικειμενική κρίση θα προέκυπτε τέτοιος κίνδυνος όπως π.χ προηγούμενη φυγή ή απόδρασή μου, προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την διαφυγή μου κλπ και ως εκ τούτου η αιτιολογία περί του ότι «υφίσταται κίνδυνος διαφυγής» είναι παντελώς έωλη και αυθαίρετη ως μη εδραζόμενη επί πραγματικών περιστατικών
Επειδή η άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης θα προξενήσει σε εμένα βλάβη ανεπανόρθωτη, διότι θα ανατρέψει τις βιοτικές μου σχέσεις, που έχω δημιουργήσει στην Ελλάδα (βλ. ΣτΕ (Επιτροπή Αναστολών) 458/2002, τράπεζα νομικών πληροφοριών ΝΟΜΟΣ).
Επειδή για λόγους ανθρωπιστικούς, που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες (βλ. σχετικά στο άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), θα πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση.
Επειδή, διαμένω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ανωτέρω αναφερόμενη οικία και η νόμιμη και μόνιμη εγκατάστασή μου στη χώρα καθίσταται αναγκαία, δεδομένου ότι η εκεί διαβίωσή μου είναι πλέον λίαν επισφαλής και επικίνδυνη λόγω και της έξαρσης της εγκληματικότητας και της ανεργίας, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας μου και την προσαρμογή μου στην Ελλάδα και τον εδώ τρόπο ζωής.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του νόμου 3907/2011 «υπήκοοι τρίτης χώρας που υπόκεινται σε διαδικασίες επιστροφής, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 21, τίθενται υπό κράτηση για την προετοιμασία της επιστροφής και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας απομάκρυνσης, μόνο εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δύνανται να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά άλλα επαρκή και λιγότερο επαχθή μέτρα. Το μέτρο της κράτησης εφαρμόζεται όταν: α) υπάρχει κίνδυνος διαφυγής ή β) ο υπήκοος τρίτης χώρας αποφεύγει ή παρεμποδίζει την προετοιμασία της επιστροφής ή της απομάκρυνσης ή γ) συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας».
Επειδή στην προκειμένη περίπτωση, προκύπτει από τα ανωτέρω εκτεθέντα ότι δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος κράτησής μου, ενώ ούτε η Διοίκηση επικαλείται και παραθέτει περιστατικά εκ των οποίων θα συναγόταν τέτοιος κίνδυνος. Συνεπώς η Διοίκηση δεν νομιμοποιείται να με κρατά, αντίθετα θα έπρεπε να μου χορηγήσει προθεσμία για την οικειοθελή αναχώρησή μου, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ επτά (7) και τριάντα (30) ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 του νόμου 3907/2011, καθώς είμαι άτομο γνωστής διαμονής και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ύποπτος φυγής.
Επειδή, εξ όλων των προσκομιζόμενων εγγράφων, δεν μένει οιανδήποτε αμφιβολία ότι είμαι άνθρωπος συνεπής, τίμιος και απόλυτα τυπικός και επιπρόσθετα, δεν είμαι ύποπτος φυγής
Επιπλέον, δεν έχω καν την πρόθεση να διαφύγω αφού όπως προαναφέρω, καθ` όλο το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι και την σύλληψή μου, δεν έχω φύγει ούτε μία φορά (ούτε καν να επισκεφθώ τους συγγενείς μου στην Αλβανία) και επιπλέον δεν έχω καν τη δυνατότητα να επιλέξω άλλο τόπο διαμονής, αφού μόνο εδώ μπορώ να εξασφαλίσω σταθερή εργασία και κατοικία.
Επειδή προσάγω και επικαλούμαι όλα τα αναφερόμενα στις αντιρρήσεις μου έγγραφα, έχω δε πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκησή των. Ειδικότερα :
1) την υπ’ αριθμ. ++ απόφαση κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή +
2) με αριθμ. πρωτ. ++ απόφαση επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.
3) τις από ++ υπεύθυνες δηλώσεις των ++
4)το με αρ. ++ πιστοποιητικό γέννησής μου
5) το με αρ. ++ πιστοποιητικό οικογενειακής μου μεταφρασμένο
6)αντίγραφο του με αρ. +++ Αλβανικού διαβατηρίου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ
Να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις μου. Να ακυρωθούν οι: 1) υπ’ αριθμ. ++ απόφαση κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή ++ και 2) με αριθμ. πρωτ. +++ απόφαση επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του κ. Αστυνομικού Διευθυντή +++, δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα. Και Να αρθεί η προσωρινή μου κράτηση.
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

 

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ +++
(Δια μέσω του Α.Δ. +++)

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Του +++ και ήδη κρατούμενου στο Α.Τ. ++++
ΚΑΤΑ
Της με αριθμ. πρωτ. +++ απόφασης επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.

Καρδίτσα ++++

Δια του παρόντος προσφεύγω, κατ’ άρθρο 77 του Ν. 3386/05, κατά της ανωτέρω προσβαλλομένης πράξεως, δια τους ακόλουθους ορθούς, βάσιμους και αληθείς λόγους:
Η προσβαλλόμενη διοικητική απόφαση επέβαλε εις βάρος μου ένα τόσο δυσβάσταχτο και δυσμενέστατο διοικητικό μέτρο, όλως αδικαιολογήτως, και κατά λανθασμένη εκτίμηση των ουσιωδών πραγματικών περιστατικών της υποθέσεως, ουδόλως συνεκτιμώντας τους ανθρωπιστικούς λόγους, δια τους οποίους επιβάλλεται η παραμονή μου στην Ελλάδα. Ειδικότερα:
Ήλθα στην Ελλάδα το έτος +++, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης, διότι στην χώρα καταγωγής μου στην Αλβανία, οι συνθήκες ζωής είναι εξαθλιωτικές, καθώς είναι αδύνατη η ανεύρεση οποιασδήποτε μορφής εργασίας. Τα μόνα συγγενικά μου πρόσωπα που βρίσκονται στη γενέτειρά μου είναι οι ηλικιωμένοι μου γονείς και τα επτά (7) αδέλφια μου (βλ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), οι οποίοι είναι άνεργοι με πλείστα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα ούτε να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες. Ζώντας σε τέτοιες συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάσθηκα, προκειμένου να συνδράμω κι εγώ στην κάλυψη των αναγκών τόσο των δικών μου όσο και των ηλικιωμένων γονέων μου, να έλθω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα εγκαταστάθηκα στο χωριό +++ με σκοπό να εργαστώ ως δασεργάτης στην περιοχή καθόσον και στον τόπο καταγωγής μου είχα την σχετική εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες (κοπή καυσοξύλων με αλυσοπρίονο, φόρτωμα ημιόνων για εξαγωγή και μεταφορά ξυλείας σε δασόδρομους κλπ)
Από την αρχή με προσέλαβε για τέτοιου είδους εργασίες ο κάτοικος του ανωτέρω χωριού +++ που είναι επιχειρηματίας και έμπορος δασικών προϊόντων και με απασχολούσε ανελλιπώς σε δασικές εργασίες της περιοχής. Διέμενα δε σε αγροτική οικία ιδιοκτησίας του που ο ανωτέρω εργοδότης μου παραχώρησε πλησίον της οικίας του άνευ ανταλλάγματος. Στον παραπάνω τόπο διέμενα ανελλιπώς μέχρι και τα τέλη του ++, χωρίς να φύγω από εκεί ούτε για μία μέρα και καθ` όλο αυτό το διάστημα δεν επισκέφθηκα καν τους γονείς μου στην Αλβανία. Συνεπεία της παραμονής μου στον ανωτέρω τόπο αλλά και της σκληρής και έντιμης εργασίας που παρείχα, έγινα γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και έτσι απησχολούμην τακτικά και σε αγροτικές και γεωργικές εργασίες για τις οποίες τούτοι με προσλάμβαναν (τσάπισμα, ψεκασμούς, μεταφορές ζωοτροφών κλπ) με αποτέλεσμα να αναπτύξω ευρεία επαγγελματική δραστηριότητα και λόγω αυτής και κοινωνική αναγνώριση και σεβασμό, αφού παράλληλα, δεν δημιουργούσα προβλήματα με την συμπεριφορά μου και ήμουν αγαπητός και προσηνής.
Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται από την κατωτέρω από +++13 υπεύθυνη δήλωσή του ανωτέρω, το γνήσιο της υπογραφής του οποίου έχει θεωρηθεί από τα ΚΕΠ του Δήμου +++
Από τα τέλη του ++εγκαταστάθηκα στο χωριό +++που επίσης είναι ορεινή δασική περιοχή καθόσον από εμπόρους δασικών προϊόντων είχα μάθει ότι διάφοροι δασικοί Συν/μοί της περιοχής αλλά και ιδιώτες έμποροι, αναζητούν εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό κοπής καυσοξύλων.
Εγκαταστάθηκα και διαμένω μέχρι σήμερα σε παλαιά οικία του +++ που μου παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος. Προς τούτο μεσολάβησε ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος +++που είναι συγγενής του, καθόσον είχε λάβει άριστες συστάσεις από τον ανωτέρω προηγούμενο εργοδότη μου για την αποδοτικότητά μου, εργατικότητα και εντιμότητα. Άπαντα δε τα έξοδα της οικίας καθώς και την συντήρησή της, όπως είναι φυσικό, ανέλαβα εγώ.
Έτσι έκτοτε μέχρι και την +++ που συνελήφθην, εργαζόμουν στο ανωτέρω χωριό, σε εργασίες του Δασικού Συν/σμού, αλλά και άλλων ιδιωτών εμπόρων με την κοπή καυσοξύλων και την μεταφορά με ζώα της ξυλείας σε δασόδρομους. Μάλιστα από τους τελευταίους προσλαμβανόμουν για εργασία υλοτόμου και σε άλλες κοντινές περιοχές όπως +++ κλπ. Και πάλι όλο αυτό το διάστημα δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, αλλά αντίθετα οι κάτοικοι με εμπιστεύθηκαν και τις ημέρες που δεν απησχολούμην με τα ανωτέρω, αναλάμβανα άλλες εργασίες κυρίως αγροτικές και γεωργικές. Επιπλέον με απασχόλησε και ο εφημέριος του χωριού σε εργασίες ταφής των ενοριτών στο κοιμητήριο του χωριού.
Άπαντα δε τούτα προκύπτουν από τις από ++ υπεύθυνες δηλώσεις των 1) +++, το γνήσιο της υπογραφής των οποίων έχει θεωρηθεί από τα ΚΕΠ του Δήμου +++
Συνεπώς από την πρώτη ημέρα που ήλθα στην Ελλάδα, εργάζομαι κατά τον ανωτέρω τρόπο και ουδέποτε έχω απασχολήσει τις Ελληνικές ή Αλβανικές διωκτικές αρχές και δεν έχω υποπέσει σ’ οποιοδήποτε αδίκημα πλην της παρανόμου παραμονής μου στην χώρα, η οποία έγινε για λόγους ανωτέρας βίας, όπως προεκτέθηκε.
Συνεπεία δε των ανωτέρω έχω δημιουργήσει βιοτικούς, κοινωνικούς, εργασιακούς και φιλικούς δεσμούς με τη χώρα, καθώς οι εκάστοτε εργοδότες μου είναι απολύτως ευχαριστημένοι με την παροχή των υπηρεσιών μου. Επιπλέον εξηύρα εργοδότη έμπορο δασικών προϊόντων προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία για να με καλέσει για παροχή εξαρτημένης εργασίας, ως δασεργάτη και με τον τρόπο αυτό να εκδοθεί στο όνομά μου άδεια παραμονής.
Εξ όλων των ανωτέρω συνάγεται, ότι έχω μόνιμη κατοικία στην παραπάνω αναφερόμενη κατοικία που βρίσκεται στο ++ και εν ουδεμία περίπτωση θα έπρεπε να θεωρούμαι ύποπτος φυγής, δεδομένου ότι βάσει των προαναφερόμενων και των προσκομιζόμενων εγγράφων, αποδεικνύεται πλήρως ότι έχω μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα και ότι έχω διασφαλίσει τα έξοδα συντήρησής μου κατά τη διάρκεια της εδώ διαμονής μου. Ενδεχόμενη επιστροφή μου στην Αλβανία θα αποβεί καταστροφική για εμένα, καθώς πλέον δεν υφίσταται κανένας οικογενειακός ή οικονομικός δεσμός με τη γενέτειρά μου.
Επειδή ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές Αρχές ούτε έχω υποπέσει σε κάποιο ποινικό αδίκημα ή σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική παράβαση, πολύ δε περισσότερο δεν έχει υπάρξει προηγούμενη απόφαση για απέλαση εις βάρος μου.
Επειδή η μέχρι σήμερα παραμονή μου στην Ελλάδα υπήρξε, όπως και ολόκληρη άλλωστε η προηγούμενη ζωή μου, έντιμη και υποδειγματική.
Επειδή διαμένω μόνιμα στην προαναφερόμενη οικία και τούτο είναι γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι σε θέση να με βρίσκουν οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου.
Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση, βάσει της οποίας κρίθηκα ύποπτος φυγής, είναι αόριστη και στερείται νόμιμης αιτιολογίας, καθώς και μόνιμη κατοικία διαθέτω και τα βασικά για τη συντήρηση μου οικονομικά μέσα, ενώ ουδόλως παρατίθενται σ` αυτή πραγματικά περιστατικά εκ των οποίων κατ` αντικειμενική κρίση θα προέκυπτε τέτοιος κίνδυνος όπως π.χ προηγούμενη φυγή ή απόδρασή μου, προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την διαφυγή μου κλπ και ως εκ τούτου η αιτιολογία περί του ότι «υφίσταται κίνδυνος διαφυγής» είναι παντελώς έωλη και αυθαίρετη ως μη εδραζόμενη επί πραγματικών περιστατικών
Επειδή η άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης θα προξενήσει σε εμένα βλάβη ανεπανόρθωτη, διότι θα ανατρέψει τις βιοτικές μου σχέσεις, που έχω δημιουργήσει στην Ελλάδα (βλ. ΣτΕ (Επιτροπή Αναστολών) 458/2002, τράπεζα νομικών πληροφοριών ΝΟΜΟΣ).
Επειδή για λόγους ανθρωπιστικούς, που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες (βλ. σχετικά στο άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), θα πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση.
Επειδή η προσβαλλομένη είναι παράνομη διότι όπως προκύπτει από τα ανωτέρω εκτεθέντα πραγματικά περιστατικά, προσβάλλει το δικαίωμά μου σε μία φυσιολογική και οικογενειακή ζωή όπως τούτη κατοχυρώνεται από το άρθρο 8 ΕΣΔΑ, ενώ ούτε η Διοίκηση στην προσβαλλομένη παραθέτει πραγματικά περιστατικά που δικαιολογούν μία τέτοια προσβολή
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του νόμου 3907/2011 «υπήκοοι τρίτης χώρας που υπόκεινται σε διαδικασίες επιστροφής, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 21, τίθενται υπό κράτηση για την προετοιμασία της επιστροφής και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας απομάκρυνσης, μόνο εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δύνανται να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά άλλα επαρκή και λιγότερο επαχθή μέτρα. Το μέτρο της κράτησης εφαρμόζεται όταν: α) υπάρχει κίνδυνος διαφυγής ή β) ο υπήκοος τρίτης χώρας αποφεύγει ή παρεμποδίζει την προετοιμασία της επιστροφής ή της απομάκρυνσης ή γ) συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας».
Επειδή στην προκειμένη περίπτωση, προκύπτει από τα ανωτέρω εκτεθέντα ότι δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος κράτησής μου, ενώ ούτε η Διοίκηση επικαλείται και παραθέτει περιστατικά εκ των οποίων θα συναγόταν τέτοιος κίνδυνος. Συνεπώς η Διοίκηση δεν νομιμοποιείται να με κρατά, αντίθετα θα έπρεπε να μου χορηγήσει προθεσμία για την οικειοθελή αναχώρησή μου, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ επτά (7) και τριάντα (30) ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 του νόμου 3907/2011, καθώς είμαι άτομο γνωστής διαμονής και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ύποπτος φυγής.

Επειδή, διαμένω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ανωτέρω αναφερόμενη οικία και η νόμιμη και μόνιμη εγκατάστασή μου στη χώρα καθίσταται αναγκαία, η δε διαβίωσή μου στην Αλβανία είναι πλέον ξένη προς εμέ και είναι πλέον λίαν επισφαλής και επικίνδυνη λόγω και της έξαρσης της εγκληματικότητας και της ανεργίας, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας μου και την προσαρμογή μου στην Ελλάδα και τον εδώ τρόπο ζωής.
Επειδή εξηύρα εργοδότη που θα μεριμνήσει για την έκδοση άδειας διαμονής ως απασχολούμενου σε δασικές εργασίες.
Επειδή, εξ όλων των προσκομιζόμενων εγγράφων, δεν μένει οιανδήποτε αμφιβολία ότι είμαι άνθρωπος συνεπής, τίμιος και απόλυτα τυπικός και επιπρόσθετα, δεν είμαι ύποπτος φυγής και Επιπλέον, δεν έχω καν την πρόθεση να διαφύγω αφού όπως προαναφέρω, καθ` όλο το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα από το +++ μέχρι και την σύλληψή μου, δεν έχω φύγει ούτε μία φορά (ούτε καν να επισκεφθώ τους συγγενείς μου στην Αλβανία) και επιπλέον δεν έχω καν τη δυνατότητα να επιλέξω άλλο τόπο διαμονής, αφού μόνο εδώ μπορώ να εξασφαλίσω σταθερή εργασία και κατοικία.
Επειδή προσάγω και επικαλούμαι όλα τα αναφερόμενα στην προσφυγή μου έγγραφα, έχω δε πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκησή της. Ειδικότερα :
1) +++
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ- ΖΗΤΩ
Να γίνει δεκτή η παρούσα προσφυγή μου. Και – Να ακυρωθεί για όλους του ως άνω αναφερόμενους λόγους η προσβαλλόμενη απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή +++

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013