Διαταγή πληρωμης συναλλαγματικές "ανέξοδη επιστροφή"

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ++++++ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ (ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ)
Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία « ++++» που εδρεύει στην ++++ και εκπροσωπείται νόμιμα
ΚΑΤΑ
Του ++++, κατοίκου ++++
Καρδίτσα ++++

Την ++++, εξέδωσα στην ++ είκοσι έξι (26) συν/κές, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερεις πρώτες για ποσό +++ € η καθεμία και οι δύο τελευταίες για ποσό 1+++η καθεμία και συνολικού ποσού ++++ €, εις διαταγή εμού της ιδίας που αποδέχθηκε ο καθ’ ου αυθημερόν, οι οποίες συναλλαγματικές φέρουν τη ρήτρα "ΑΝΕΞΟΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" και έπρεπε να πληρωθούν στην +++ την ++++ αντίστοιχα.
Επειδή οι παραπάνω συν/κες δεν πληρώθηκαν κατά την λήξη τους, ο καθ’ ου ως υπογράψας τις συν/κες ως αποδέκτης των συναλλαγματικών, ευθύνεται προς εμέ για την πληρωμή του ποσού των +++++ νομιμοτόκως από την λήξη καθεμιάς συναλλαγματικής μέχρι την πλήρη εξόφλησή μου, δεδομένου ότι τις μη πληρωθείσες συν/κες έλαβα εις χείρας μου.
Επειδή ως νόμιμος κομιστής των συν/κων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν, δικαιούμαι να ζητήσω την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 47 ν. 5325/32, 623επ ΚΠολΔ).
Επειδή η αίτησή μου είναι νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε απο τις προσαγόμενες συν/κες, νόμιμα συνταγμένες, πλήρωσα δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνει δεκτή η αίτησή μου. Να εκδοθεί εις βάρος του καθ’ ου διαταγή πληρωμής. Να υποχρεωθεί αυτός να καταβάλλει σε μένα, το ποσό ++++ νομιμοτόκως από την επομένη της λήξεως εκάστης συν/κης, ήτοι +++++έως την εξόφλησή τους. Να καταδικασθεί στην δικαστική μου δαπάνη.

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ανδρέας Aπ.Βρόντος
Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω
24410-41255/6972422002
FAX 24410-41257
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


+++++ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Αριθμός διαταγής.....................
...... +++++ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
...................................................................................................................
Λαβόντες υπ όψιν 1)την από ++++ αίτηση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία « ++++» που εδρεύει στην ++++ και εκπροσωπείται νόμιμα που υπογράφει ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Ανδρέας Αποστ. Βρόντος
ΚΑΤΑ του ++++, κατοίκου +++, με την οποία ζητεί, για όσους λόγους αναφέρει στην αίτησή της αυτή την έκδοση διαταγής πληρωμής κατά τα άρθρ. 623 - 624 ΚΠολΔ). 2) Τις από +++, εκδιδόμενες στην +++ είκοσι έξι (26) συν/κές, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερεις πρώτες για ποσό +++ η καθεμία και οι δύο τελευταίες για ποσό +++ η καθεμία και συνολικού ποσού ++++ εις διαταγή της αιτούσας που αποδέχθηκε ο καθ’ ου αυθημερόν, οι οποίες συναλλαγματικές φέρουν τη ρήτρα "ΑΝΕΞΟΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" και έπρεπε να πληρωθούν στην Καρδίτσα την +++ αντίστοιχα.

ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ


Την ++++, η αιτούσα εξέδωσε στην +++ είκοσι έξι (26) συν/κές, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερεις πρώτες για ποσό +++ € η καθεμία και οι δύο τελευταίες για ποσό +++ € η καθεμία και συνολικού ποσού +++ €, εις διαταγή της αιτούσας που αποδέχθηκε ο καθ’ ου αυθημερόν, οι οποίες συναλλαγματικές φέρουν τη ρήτρα "ΑΝΕΞΟΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" και έπρεπε να πληρωθούν στην Καρδίτσα την +++ αντίστοιχα.
Επειδή οι παραπάνω συν/κες δεν πληρώθηκαν κατά την λήξη τους, ο καθ’ ου ως υπογράψας τις συν/κες ως αποδέκτης των συναλλαγματικών, ευθύνεται προς την αιτούσα για την πληρωμή του ποσού των ++ νομιμοτόκως από την λήξη καθεμιάς συναλλαγματικής μέχρι την πλήρη εξόφλησή της, δεδομένου ότι τις μη πληρωθείσες συν/κες έλαβε η αιτούσα εις χείρας της.
Επειδή η αιτούσα ως νόμιμος κομιστής των συν/κων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν, δικαιούται να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 47 ν. 5325/32, 623επ ΚΠολΔ).
Επειδή η αίτησή αυτή είναι νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε από τις προσαγόμενες συν/κες, νόμιμα συνταγμένες, πληρώθηκε δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο, με τα ανάλογα ποσά για το Τ.Ν και ΤΑΧΔΙΚ (βλ. υπ’ αριθ.

η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή όπως αναφέρεται στο διατακτικό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δέχεται την αίτηση.
Διατάζει τον καθ’ ου η αίτηση να πληρώσει στην αιτούσα το ποσό +++ νομιμοτόκως από την επομένη της λήξεως εκάστης συν/κης, ήτοι το ποσό των +++ νομιμοτόκως από ++++μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους, καθώς επίσης και € .................................................................................................................
ως δικαστικά έξοδα για την έκδοση της διαταγής αυτής.
Υπενθυμίζουμε στον καθ’ ου η αίτηση ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής αυτής μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες από την επίδοση της διαταγής.
Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στην ++ στις
++++++ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δίνεται εντολή σε κάθε δικαστικό επιμελητή να εκτελέσει, όταν του ζητηθεί, τη διαταγή αυτή, στους εισαγγελείς να ενεργήσουν ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους και στους Διοικητές και τους άλλους Αξιωματικούς της Δημόσιας Δύναμης να βοηθήσουν, να εκτελεσθεί η διαταγή, όταν αυτό τους ζητηθεί νόμιμα.
++++

+++++ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013