Διαταγή πληρωμής απο ανακληση επιταγής

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ +++++
ΑΙΤΗΣΗ(για έκδοση διαταγής πληρωμής)
++++, κάτοικου ++++
ΚΑΤΑ
+++++, κατοίκου + +
Καρδίτσα +++++

Ο καθ`ου εξέδωσε στην +++ με αναγραφόμενη ημερομηνία εμφάνισης την +++, την υπ` αριθ. ++++ τραπεζιτική επιταγή, πληρωτέα στην +++ εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από τον αρ. +++λογαριασμό του, ποσού +++ εις διαταγήν της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «+++ ΕΠΕ» που εδρεύει στην ++++ και εκπροσωπείται νόμιμα και αυτή με την σειρά της την μεταβίβασε με οπισθογράφηση σε μένα.
Όμως η ως άνω επιταγή, εμφανισθείσα νομοτύπως και εμπροθέσμως υπ’ εμού προς πληρωμή και είσπραξη την ++++ δηλ. προ της παρόδου της προθεσμίας εμφάνισης στην ως άνω πληρώτρια Τράπεζα και στο κατάστημα Καρδίτσας αυτής, δεν εξοφλήθηκε για το λόγο ότι ο εκδότης της καθ` ου ανακάλεσε αυτή, τούτο δε βεβαιώθηκε από την πληρώτρια στο σώμα της επιταγής με σημείωσή της αυθημερόν.


Επειδή ως υπογραφεύς της επιταγής, η οποία δεν πληρώθηκε, έχων εις χείρας μου τον ως άνω τίτλο και νομιμοποιούμενος δι’ αδιακόπου σειράς οπισθογραφήσεων, κατέστην τοιουτοτρόπως ο ίδιος νόμιμος κομιστής της, δικαιούμαι να ζητήσω την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 44 ν. 5960/33, 623επ ΚΠολΔ) καθόσον η ανάκληση προς της παρόδου της προθεσμίας εμφάνισης είναι ανίσχυρος και εν τοιαύτη περιπτώσει ο κομιστής δύναται να αναχθή κατά του εκδότου.
Επειδή ο καθ` ου ενέχεται για την παραπάνω οφειλή των +++ ως εκδότης με τον νόμιμο τόκο από την επομένη της εμφάνισης της επιταγής, ήτοι από ++++, μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.
Επειδή η αίτησή αυτή είναι νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε από την προσαγόμενη επιταγή, νόμιμα συνταγμένη και χαρτοσεσημασμένη, πλήρωσα δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο, με τα ανάλογα ποσά για το Τ.Ν και ΤΑΧΔΙΚ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνει δεκτή η αίτησή μου. Να εκδοθεί εις βάρος του καθ` ου διαταγή πληρωμής. Να υποχρεωθεί αυτός να καταβάλει σε μένα, το ποσό των ++++ νομιμοτόκως από +++, μέχρι την εξόφλησή τους. Να καταδικασθεί στην δικαστική μου δαπάνη.

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ανδρέας Aπ.Βρόντος
Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω
24410-41255/6972422002
FAX 24410-41257
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

++++++ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Αριθμός διαταγής.....................
...... ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ++++
...................................................................................................................
Λαβόντες υπ` όψιν:
1)την από +++++ αίτηση του +++, κάτοικου +++ που υπογράφει ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Βρόντος Ανδρέας, κάτοικος Καρδίτσας,ΚΑΤΑ του ++++, κατοίκου Καρδίτσας ++, με την οποία ζητεί, για όσους λόγους αναφέρει στην αίτησή του αυτή την έκδοση διαταγής πληρωμής κατά τα άρθρ. 623 - 624 ΚΠολΔ.
2) την εκδοθείσα στην +++ την +++ από τον καθ`ου υπ` αριθ. +++ τραπεζιτική επιταγή, πληρωτέα στην +++ εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από τον αρ. ++++ λογαριασμό του, ποσού ++++€, εις διαταγήν της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «+++ ΕΠΕ» που εδρεύει στην +++ και εκπροσωπείται νόμιμα που με την σειρά της την μεταβίβασε με οπισθογράφηση στον αιτούντα.

ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ο καθ`ου εξέδωσε στην +++ με αναγραφόμενη ημερομηνία εμφάνισης την +++, την υπ` αριθ. +++ τραπεζιτική επιταγή, πληρωτέα στην +++ εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από τον αρ. +++λογαριασμό του, ποσού +++ €, εις διαταγήν της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «+++ ΕΠΕ» που εδρεύει στην Καρδίτσα και εκπροσωπείται νόμιμα και αυτή με την σειρά της την μεταβίβασε με οπισθογράφηση στον αιτούντα.
Όμως η ως άνω επιταγή, εμφανισθείσα νομοτύπως και εμπροθέσμως υπο του αιτούντος προς πληρωμή και είσπραξη την +++ δηλ. προ της παρόδου της προθεσμίας εμφάνισης στην ως άνω πληρώτρια Τράπεζα και στο κατάστημα Καρδίτσας αυτής, δεν εξοφλήθηκε για το λόγο ότι ο εκδότης της καθ` ου ανακάλεσε αυτή, τούτο δε βεβαιώθηκε από την πληρώτρια στο σώμα της επιταγής με σημείωσή της αυθημερόν.
Επειδή ως υπογραφεύς της επιταγής, η οποία δεν πληρώθηκε, ο αιτών έχων εις χείρας του τον ως άνω τίτλο και νομιμοποιούμενος δι’ αδιακόπου σειράς οπισθογραφήσεων, κατέστην τοιουτοτρόπως ο ίδιος νόμιμος κομιστής της, δικαιούται να ζητήσω την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 44 ν. 5960/33, 623επ ΚΠολΔ) καθόσον η ανάκληση προ της παρόδου της προθεσμίας εμφάνισης είναι ανίσχυρος και εν τοιαύτη περιπτώσει ο κομιστής δύναται να αναχθή κατά του εκδότου.
Επειδή ο καθ’ου ενέχεται για την παραπάνω οφειλή των ++++ € ως εκδότης με τον νόμιμο τόκο από την επομένη της εμφάνισης της επιταγής, ήτοι από ++++, μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.
Επειδή η αίτησή αυτή είναι νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε από την προσαγόμενη επιταγή, νόμιμα συνταγμένη και χαρτοσεσημασμένη πλήρωθηκε δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο, με τα ανάλογα ποσά για το Τ.Ν και ΤΑΧΔΙΚ(βλ. υπ` αριθ. αγωγόσημα) η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή όπως αναφέρεται στο διατακτικό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δέχεται την αίτηση.
Διατάζει τον καθ` ου η αίτηση να πληρώσει στην αιτούντα το ποσό της επιταγής, ήτοι +++€ με το νόμιμο τόκο από την επομένη της εμφάνισης της επιταγής, ήτοι από ++++, μέχρι την εξόφλησή τους, καθώς επίσης και ΕΥΡΩ .................................................................................................................
ως δικαστικά έξοδα για την έκδοση της διαταγής αυτής.
Υπενθυμίζουμε στην καθ’ ης η αίτηση ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής αυτής μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες απο την επίδοση της διαταγής.
Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στην +++ στις
+++ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δίνεται εντολή σε κάθε δικαστικό επιμελητή να εκτελέσει, όταν του ζητηθεί, τη διαταγή αυτή, στους εισαγγελείς να ενεργήσουν ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους και στους Διοικητές και τους άλλους Αξιωματικούς της Δημόσιας Δύναμης να βοηθήσουν, να εκτελεσθεί η διαταγή, όταν αυτό τους ζητηθεί νόμιμα.
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αριθμός:...................
Το έγγραφο αυτό είναι α΄από- Θ Ε Ω Ρ Η Θ Η Κ Ε
έγγραφο εκτελεστό και έχει κατα Για τη νόμιμη σήμαση και την
βληθεί τέλος €.................. έκδοσή του κατά τη σειρά της
............................................ παραγγελίας.
Καρδίτσα Καρδίτσα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013