εξώδικη καταγγελία εμπορικής μίσθωσης απο μισθωτή,αποζημίωση αρθρο 43 ΠΔ 34/1995

     ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

           ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

    (άρθρο 43 ΠΔ 34/1995, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο.17 παρ.1 ν. 3853/10)

++++

ΚΑΤΑ

+++

 

Καρδίτσα +++

 

Δυνάμει της από +++ έγγραφης σύμβασης μίσθωσης που καταρτίστηκε μεταξύ μας στην Καρδίτσα και για την οποία συντάχθηκε το από με ιδία ημερομηνία «ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου», μου εκμισθώσατε ένα ισόγειο κατάστημα κείμενο στην οδό +++, εμβαδού +++ τ.μ, συνορεύον με την παραπάνω δημοτική οδό, με λοιπές ιδιοκτησίες +++ και τρίτων αγνώστων ιδιοκτητών, αποτελούμενο από έναν ενιαίο κυρίως ισόγειο χώρο διαχωρισμένο ενδιάμεσα και WC, για χρονικό διάστημα δωδεκαετίας ήτοι από +++ μέχρι +++, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω, όπως και πράγματι κάνω μέχρι σήμερα, ως κατάστημα ++, αντί του αρχικά συμφωνηθέντος τιμήματος των ++€ γα το διάστημα από ++ έως ++ (πλέον χαρτοσήμου 3,6%), αναπροσαρμοζόμενο σε ποσοστό 6% κατ` έτος μετά την ++. Με το από +++ «ιδιωτικό συμφωνητικό μερικής τροποποίησης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου» που καταρτίστηκε επίσης μεταξύ ημών στην Καρδίτσα, συμφωνήθηκε το μίσθωμα που ανερχόταν την +++, με βάση τα ανωτέρω συμφωνηθέντα, σε ++€ (με το τέλος 3,6%), να μην αυξηθεί άλλο δηλ. να μην αναπροσαρμοστεί κατά 6%, αλλά να παραμείνει σ` αυτό το ύψος για το διάστημα από ++ έως ++, ενώ  το ίδιο πανομοιότυπα συμφωνήσαμε και με το από ++ ιδιωτικό συμφωνητικό, δηλ. να μην αναπροσαρμοσθεί το μίσθωμα, αλλά να παραμείνει στο ίδιο ανωτέρω ύψος για ένα ακόμη έτος, δηλ. για το διάστημα από ++έως ++.

          Επειδή παρήλθε από την ανωτέρω έναρξη της μίσθωσης διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους

          Με την παρούσα σας δηλώνω ότι ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την άνω μίσθωση κατά το ανωτέρω άρθρο 43 του ΠΔ 34/1995, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο.17 παρ.1 ν. 3853/10 και ότι δεν επιθυμώ την συνέχιση αυτής, επερχομένων των εννόμων αποτελεσμάτων της παρούσης καταγγελίας μου και η εντεύθεν λύση της μίσθωσης, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 43, σας δηλώνω δε ταυτόχρονα ότι προσφέρομαι στην καταβολή και θα καταβάλω κατ` αποκοπή, εμπροθέσμως και όπως ο νόμος ορίζει, την προβλεπόμενη από το ανωτέρω άρθρο αποζημίωση υπολογιζομένης νομίμως επί του καθαρού μισθώματος κατά το χρόνο άσκηση της παρούσης καταγγελίας μου.

          Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου, επιδότω νομίμως την παρούσα, σ` αυτόν προς τον οποίο ανωτέρω απευθύνεται, προς γνώση του και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων το περιεχόμενό της, στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 

                                  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

                                   Βρόντος Ανδρέας

  

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013