ασφαλιστικά μέτρα επιμέλειας και διατροφής συζύγου εν διαστάσει και ανηλίκου. Υπολογισμός συνεισφοράς των συζύγων και αναλογία δυνάμεών τους για τις δαπάνες απο τη χωριστή εγκατάσταση.προσωρινή διαταγή

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

ΑΙΤΗΣΗ (ασφαλιστικών μέτρων διατροφής εν διαστάσει συζύγου και ανήλικου τέκνου) 

++ του ++ και της ++, κάτοικου ++, με ΑΦΜ ++(Δ.Ο.Υ ++)  δι` εαυτόν της ατομικά και ως ασκούσης εν τοις πράγμασι, την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της ++, γεννηθείσας την ++ 

ΚΑΤΑ

++ του ++, ++, κάτοικου ++, οδός ++ (ΑΦΜ ++)

                                          Ι

Με τον καθ` ου τελέσαμε νόμιμο θρησκευτικό γάμο  την ++ στους ++, απο τον οποίο γεννήθηκε την ++ το μοναδικό τέκνο μας ++, 2 ετών και 1 μηνός σήμερα και διαμείναμε έκτοτε στην πατρική του οικία στους ++.

Στην έγγαμη ζωή μας δημιουργήθηκαν πολλές και σοβαρές διενέξεις. Από την αρχή του γάμου μας και λόγω και του εκρηκτικού και απότομου χαρακτήρα του, δημιουργήθηκαν προβλήματα στη μεταξύ μας σχέση με αποκλειστική του υπαιτιότητα που είχαν ως συνέπεια τις συχνές και έντονες λογομαχίες και καβγάδες, τα οποία εντάθηκαν και έγιναν καθημερινό πλέον φαινόμενο απο την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και ιδίως απο την γέννηση του τέκνου μας και εντεύθεν.

Ιδίως δε μετά την εγκυμοσύνη μου (τέλος του ++) και ιδίως την γέννηση του τέκνου μας, που επετεύχθη, μετά απο πολλές κοπιαστικές προσπάθειές μου, με μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης, έπαψε να υπάρχει ακόμα και η ελάχιστη συναισθηματική επαφή (σωματική δεν υπήρχε ούτως ή άλλως) που με τόσες καθημερινές προσπάθειες, προσπαθούσα να διατηρήσω. 

Διότι έκτοτε έρχονταν στην οικία μας απο την εργασία του μόνο κατά τις μεσημεριανές ώρες και, αφού του παρείχα όλες τις υπηρεσίες μου και εργασία στον οίκο σύμφωνα με την υποχρέωσή μου ως συζύγου (φαγητό, καθαριότητα, υγιεινή κλπ), ξεκουράζονταν και έφευγε απο την οικία μας κάθε βράδυ περί την 22.30 και επέστρεφε περί την 2.00 τα ξημερώματα, μόνο για ύπνο, λέγοντας μου ότι ήταν παρέα με διάφορα τρίτα πρόσωπα και επέμενε να αρνείται κάθε σωματική επαφή αλλά και προσπάθειά μου να συνευρεθούμε ερωτικά. 

 Συναφώς για τις ανάγκες του τέκνου μας, φρόντιζα επίσης μόνη μου, με την βοήθεια της μητέρας μου και της πενθεράς μου, καθόσον εργαζόμουν και εργάζομαι με βάρδιες ως νοσηλεύτρια στο ++.

 Ταυτόχρονα ο καθ` ου, δεν έπαψε να δημιουργεί και έντονα επεισόδια στην οικία μας, τα οποία το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν και φέρονταν έναντι εμού απηνώς, σκαιώς και απανθρώπως.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που τολμούσα να τον ρωτήσω για τις συνεχείς και καθημερινές εξόδους του, δημιουργούσε έντονα επεισόδια και χτυπώντας με δύναμη κα βιαιότητα το χέρι σας στο  τραπέζι, φωνάζατε πως «εγώ είμαι ++, δεν θα μου πείς τι θα κάνω, θα πάω όπου θέλω» ή άλλα παρόμοια, μάρτυρας δε σε πολλά απ` αυτά ήταν και το τέκνο μας που φυσικά ταράσσονταν και έκλαιγε.

Τον ++ του ++ στις σχετικές μου διαμαρτυρίες και ερωτήσεις, για όλα τα ανωτέρω δηλ. για τις αδικαιολόγητες νυχτερινές καθημερινές εξόδους και απουσία του, για την άρνησή του να έχουμε ερωτική συνεύρεση και για την παντελή του αδιαφορία, δημιούργησε έντονο και βίαιο επεισόδιο και συγκεκριμένα με έπιασε με βιαιότητα από τον λαιμό και με δύναμη με πέταξε-έσπρωξε στον καναπέ του σπιτιού, εξυβρίζοντάς με ταυτόχρονα χυδαιότατα. Όλα τούτα υπο το βλέμμα του τέκνου μας που έκλαιγε και της μητρός του η οποία παρενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Κατέφυγα στην Αστυνομία για να δηλώσω το συμβάν, φοβούμενη για την σωματική μου ακεραιότητα πλέον, αλλά μετά τις προτροπές των συγγενών μου να δώσω ακόμα μία ευκαιρία αλλά και του ότι επρόκειτο για αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας, που τιμωρείται αυστηρότατα, υπαναχώρησα.

Όμως ο καθ` ου δεν σταμάτησε να συμπεριφέρεται κατα τον ανωτέρω τρόπο και παρόμοια περιστατικά με έντονες φωνές και πάλι μπροστά στο παιδί μας, γίνονταν συχνά, όπως και την ++ οπότε και πάλι με εξύβρισε με διάφορες λέξεις και εκφράσεις («παλιοχαρακτήρα» κλπ). Αυτή τη φορά όμως δήλωσα το συμβάν στο ΑΤ ++ την ++ και κατεγράφη στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων (αρ. πρωτ.++).

Ήταν πλέον φανερό πλέον ότι όχι μόνο δεν επιθυμούσε την συνέχιση του γάμου μας, τον οποίο κλόνισε ανεπανόρθωτα, αλλά και ότι τα επεισόδια που καθημερινά πλέον δημιουργούνται απο υπαιτιότητά του, καθιστούσαν αφόρητη τη συνέχιση του γάμου και εγκυμονούσαν κινδύνους για την σωματική και ψυχική υγεία εμού και ιδίως του τέκνου μας.

 Συνεπεία της ανωτέρω απαράδεκτης, αντισυζυγικής, απότομης και βίαιης συμπεριφοράς του, αναγκάστηκα να του κοινοποιήσω την απο ++ εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση-κλήση-επιφύλαξη (αρ. εκθ.επιδ. ++/++ του δικ. επιμ. ++), με την οποία διαμαρτυρήθηκα για την συμπεριφορά του, του εδήλωσα ότι με αναγκάζει για το λόγο αυτό να αποχωρήσω με το τέκνο μας απο την ανωτέρω οικία μας, έτσι ώστε να προφυλαχθεί η σωματική και ψυχική μας υγεία και ο συναισθηματικός κόσμος του ανηλίκου τέκνου μας που εβλάβησαν και απειλούνταν σοβαρά και για το μέλλον απο την ανωτέρω συμπεριφορά του και να διαμείνω προσωρινά μαζί με αυτό στην πατρική μου οικία στους ++, όπου και έχω την βοήθεια των συγγενικών μου προσώπων στην δημιουργία διατήρηση ενός ήρεμου και ασφαλούς περιβάλλοντος για μένα και το τέκνο μου. Τον κάλεσα επίσης,  προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων να κανονίσουμε τα περί του συναινετικού μας διαζυγίου, αλλά και για τα λοιπά θέματα της επικοινωνίας, διατροφής κλπ που ανακύπτουν, πλήν όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. 

                                                  ΙΙ

Επειδή συνεπώς η έγγαμη συμβίωσή μας διεκόπη οριστικά την ++ από πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα του αντιδίκου, εγώ δε εξακολουθώ να διαβιώ έκτοτε στην ανωτέρω οικία των γονέων μου στο χωριό ++, έχουσα εν τοις πράγμασιν την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μου, που φυσικά διαμένει μαζί μου και είμαι εγώ που φροντίζω καθημερινά γι` αυτό και την ανατροφή του, την ανάπτυξη και την διαπαιδαγώγησή του.

Επειδή, διακοπείσης κατά τα ανωτέρω, της εγγάμου συμβιώσεώς μου μετά του καθ` ου, ανακύπτει το ζήτημα της υπό του Δικαστηρίου ρυθμίσεως της επιμέλειας του προσώπου του ανηλίκου τέκνου  και δι` ασφαλιστικών μέτρων, υφισταμένης επειγούσης περιπτώσεως (κατ` άρθρα 1513,1514ΑΚ, 735,682 επ ΚπολΔ) 

Επειδή, όπως συνάγεται έκ των διατάξεων των άρθρων 1511, 1513 Α.Κ, βασικό κριτήριον διά την ανάθεσιν της γονικής μερίμνης (επί μέρους εκδήλωσις της όποιας είναι η επιμέλεια του προσώπου), έν περιπτώσει διακοπής της εγγάμου συμβιώσεως, αποτελεί το συμφέρον του τέκνου. Το συμφέρον τούτο δε, μη περιορίζοντος του νόμου, λαμβάνεται υπό την ευρείαν έννοιαν και γενικήν, και, προς διαπίστωσιν της συνδρομής του, εξετάζονται εν συνδυασμω και συνθετικώς πάντα τα επωφελή καί πρόσφορα διά τον ανήλικον στοιχεία και περιστάσεις. Η Νομολογία των Δικαστηρίων της χώρας μας διετύπωσε σειράν κριτηρίων, τα οποία το Δικαστήριον πρέπει να συνεκτιμήσει, προκειμένου να προσδιορίσει καί εξειδικεύσει την αόριστον νομικήν έννοιαν του συμφέροντος του τέκνου, εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν (ίδετε αντί άλλων, Β. Βαθρακοκοίλη ΕΡΝΟΜΑΚ έκδ. 2003 ύπ’ άρθρον 1513 σελ. 887-901 και αυτόθι παραπομπάς, Α.Π. 728/1990 ΕλλΔνη 1991.1233, Α.Π. 15/1997 ΕλλΔνη 1997.1538, Α.Π. 180/1986 ΕλλΔνη 1986.496, Α.Π. 577/1989 ΕλλΔνη 1990.1271, Έφ.ΆΘ. 2586/2005 ΕλλΔνη 2006.204, Έφ.ΆΘ. 10002/1991 ΕλλΔνη 1993.1624, Έφ.ΆΘ. 1281/1986 ΕλλΔνη 1987.1296, Έφ.ΆΘ. 6974/1985 ΕλλΔνη 1985.1198, Έφ.Θεσ. 329/2000 Άρμεν. 2002.1179, Έφ.Θεσ. 503/1993 ΕλλΔνη 1987.843).

Επειδή το συμφέρον του ανηλίκου τέκνου μας επιβάλλει, όπως η επιμέλεια του προσώπου αυτού ανατεθή αποκλειστικώς εις εμέ,  Διότι:

Μόνον η μάννα έχει το προνόμιον να επικοινωνεί με τον νου, αλλά κυρίως με την ψυχήν του παιδιού της. Αυτή εκ φύσεως είναι εις θέσιν να επιδείξει μεγαλυτέραν ευαισθησίαν και ενδιαφέρον διά τα τέκνα της. Από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, μέχρι και τη σύγχρονη σημερινή εποχή, οι ακατάλυτες σχέσεις μάνας και παιδιού προσδιορίζουν τον κυριαρχικόν ρόλον της μητρός διά την διαμόρφωσιν του καλού χαρακτήρος, της ηθικής συμπεριφοράς και της σωματικής, πνευματικής, ψυχικής ανελίξεως των τέκνων της, αφ’ ότου ιδίως τούτο είναι, ως εν προκειμένω, πολύ μικράς ηλικίας. Δι’ αυτόν τον λόγον, και η νομολογία μας δέχεται, ότι, κατά κανόνα, τα τέκνα εις τα πρώτα έτη της ζωής των δεν θα πρέπει να άπομακρύνονται από την μητέρα των, εάν δεν υπάρχουν αντίθετοι σοβαροί λόγοι (αντί άλλων, Έφ.ΆΘ. 9281/1986 ένθ’ άνωτ.).

  Πράγματι, ουδείς αντίθετος σοβαρός λόγος υφίσταται, διά να μην ανατεθή εις εμέ την μητέρα του η επιμέλεια του προσώπου του ηλικίας μόλις 2 ετών τέκνου μου. Ως εκ της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μου, διαθέτω όλα τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά καί ψυχικά προσόντα πρός τούτο ενδιαφερόμενη για την σωματική, ηθική και πνευματική του ανάπτυξη μέχρι τώρα. Εγώ ήμην εκείνη, η οποία ανέθρεψα αυτό μέχρι τούδε, το οποίο υπεραγαπώ, αφού εγώ μέχρι σήμερα αποκλειστικά ησχολούμην και ασχολούμαι προσωπικά με αυτό σε όλες τις εκφάνσεις των αναγκών της καθημερινότητάς του διαθέτουσα τον απαιτούμενο χρόνο ημέρας και νύχτας και τις υπηρεσίες μου προς αυτό αγόγγυστα. Ο αντίδικος ουδέποτε εις το παρελθόν, ήτοι κατά τη διάρκεια της βραχύχρονης κοινής διαβίωσής μας, ησχολήθη με το τέκνο μας και ουδέποτε διέθεσε τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθεί προσωπικά με αυτό. Ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα του τέκνου μας, όπως το φαγητό, το πλύσιμο, η καθαριότητα, η εκπαίδευση, τα παιχνίδια του, η υγιεινή του κλπ. 

  Ήδη από ++ μίσθωσα οικία- διαμέρισμα, 99τμ επι της οδού ++ στην ++ +ος όροφος, αποτελούμενο απο 2 δωμάτια, μία κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι – τραπεζαρία προκειμένου να διαβιούμε μόνιμα σ` αυτό με την θυγατέρα μου. Η θυγάτηρ μου, εγκαθιστάμενη μετ’ έμου εις την πόλιν της ++, θα έχει όλας τας προϋποθέσεις διά την αρίστην πνευματικήν, σωματικήν, ψυχικήν, συναισθηματικήν και τουτ` αυτό και κοινωνική της ανάπτυξιν. Αφενός μεν η πόλις, πρωτεύουσα Νομού, διαθέτει όλα τα απαραίτητα σχολεία, παιδικόν σταθμόν, βρεφονηπιακόν σταθμόν, μουσικήν σχολήν, πολιτιστικόν οργανισμόν, μορφωτικόν σύλλογον, βιβλιοθήκην, αθλητικόν κέντρον κ.λ.π, αλλά και Νοσοκομείο, ιατρικά κέντρα κλπ, υπερτερούσα σε όλες τις ανωτέρω δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης του τέκνου της πολίχνης των ++, αφετέρου, θα διαμένει, όπως άλλωστε συμβαίνει, μετ’ έμου, που θα το φροντίζω και θα το περιποιούμαι, εις την ανωτέρω οικία, διαθέτουσα δικό της παιδικό δωμάτιο και εν γένει χώρο για τις παιδικές ασχολίες και δραστηριότητές της, τα οποία στερούνταν στην συζυγική στέγη (πατρικό του καθ` ου) η οποία δεν διαθέτει τέτοιο παιδικό δωμάτιο ή χώρο.

Εξ` άλλου αυτή η επιλογή, δηλ. να διαβιώσουμε οικογενειακά στην πόλη της ++ για τους ανωτέρω λόγους συμφέροντος του τέκνου μου, ήταν κοινή απόφασή μας με τον καθ` ου ήδη απο το τέλος ++ και μάλιστα, όπως κατωτέρω θα αναφερθεί, ο καθ` ου είχε ερευνήσει και δύο περιπτώσεις αγοράς διαμερισμάτων στην περιοχή του αθλητικού πάρκου ++ για να στεγαστούμε οικογενειακά, που δεν τελεσφόρησαν. Δευτερευόντως είχαμε αποφασίσει την διαβίωσή μας στην ++ και επι τη προόψει αποσπάσεώς μου απο το ++ στο υπομ/κα ++ αλλά και επι τη προσδοκία φοιτήσεώς μου στο ΤΕΙ ++ μετά απο τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, στις οποίες εν τέλει επέτυχα.

Λόγω της εργασίας μου στο ++ ως νοσηλεύτριας με κυλιόμενο ωράριο (βάρδιες) επι 5νθήμερο, εις την επίβλεψιν και παρακολούθησιν αυτού θα συμβάλει η μητέρα μου ++, 65 ετών και ο πατέρας μου ++, ετών 72, συνταξιούχος ΟΓΑ, οι όποιοι είναι υγιέστατοι και επιπλέον, ανέθρεψαν, εσπούδασαν και αποκατέστησαν 3 θυγατέρες και έναν υιό και φυσικά υπεραγαπούν το τέκνο μου και άλλωστε μετά την διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως και μέχρι σήμερα διαβιοί το τέκνο μας (μετ` εμού) στην πατρική μου οικία, δεχόμενο τις αμέριστες φροντίδες τους που ενδυνάμωσαν έτι περαιτέρω τους δεσμούς αγάπης και στοργής. Σημειώνεται ότι καθ` όλο το διάστημα μετά την διακοπή της συμβίωσής, ούτε η μητέρα, ούτε άλλο συγγενικό πρόσωπο του καθ` ου ενδιαφέρθηκε για την τύχη του τέκνου μας και την διαβίωσή του εν γένει και δεν επεδίωξαν καμία επαφή με αυτό.  

Ειδικά δε απο τον ++ του ++, ότε και η κόρη μας θα γίνει 2,5 ετών, ως έχω δικαίωμα εκ των προγραμμάτων των Κρατικών παιδικών Σταθμών λόγω της ιδιότητάς μου ως δημοσίου υπαλλήλου, θα εγγράψω αυτή στον Α` παιδικό σταθμό ++ (++), πραγματοποίησα δε και την σχετική συνεννόηση με την υπεύθυνη του σταθμού. Η φοίτησή του λοιπόν θα συντελέσει αναπόδραστα σύμφωνα με τα διδάγματα της εξελικτικής ψυχολογίας στην υγιή κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και ομαλή ανάπτυξή της προσωπικότητας του.

Αλλά και απο την άποψη της προσωπικότητάς μου, του χαρακτήρα και της μόρφωσής μου, είμαι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την άριστη ανατροφή του, καθόσον, σε αντίθεση με τον καθ` ου, ποτέ δεν επεδίωξα την ούλωση και ικανοποίηση των προσωπικών και ατομικών μου απολαύσεων με καθημερινές και βραδυνές εξόδους μου με παρέες και φίλους, αλλ` αντίθετα πάντα μετά την εργασία μου, επέστρεφα στην οικία μου και ησχολούμην με αυτό και τις ανάγκες του, διαθέτοντας τον απαιτούμενο ικανότατο χρόνο συνεχώς και καθ` εκάστην για την ανατροφή, επίβλεψη και μόρφωσή του και επιπλέον διαθέτω, ως εκ των περιγραφέντων συνθηκών μας προκύπτει, την ικανότητα και καταλληλότητα χαρακτήρα προς τούτο. Συνεπεία δε της όλως μικράς και τρυφερής ηλικίας της, των συνεχών και αδιαλείπτως παρεχομένων υπ` εμού φροντίδων ανατροφής της και του φιλόστοργου και προσηνούς χαρακτήρα μου, ασυζητητί το τέκνο μας εξαρτάται κυριολεκτικά από μένα και ψυχικώς έχει προσανατολισθεί προς εμέ και η ανάθεση της επιμελείας του προσώπου του δεν τίθεται καν πρός συζήτησιν.

Επειδή συνεπώς πρέπει να ανατεθεί προσωρινά σε μένα αποκλειστικά η επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μας καθόσον τούτο επιβάλλει το συμφέρον του, διότι εγώ ασχολήθηκα και ασχολούμαι από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα με την ανατροφή, την περίθαλψη, τη διαπαιδαγώγησή του και εν γένει την ορθή και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του κατά την τρυφερή ηλικία που διανύει, έχοντας αναπτύξει ισχυρότατους δεσμούς αγάπης και στοργής με αυτό, σε αντίθεση φυσικά με τον αντίδικο που δεν διαθέτει το χρόνο να επιμεληθεί αυτού. 

                                  ΙΙΙ

Επειδή, διακοπείσης της εγγάμου συμβίωσης από αποκλειστική υπαιτιότητα του αντιδίκου, ανακύπτει ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος της διατροφής, τόσο για μένα (κατ` άρθρα 1390,1391 ΑΚ επ), όσο και για το ανήλικο τέκνο ( κατ` άρθρα 1485, 1486.2, 1489.2,1493ΑΚ).  

 Επειδή και εγώ αλλά και το τέκνο μου, αδυνατούμε να διαθρέψουμε τους εαυτούς τους εξ ιδίων πόρων, αφού στερούμαστε οποιασδήποτε προσοδοφόρου ή ικανής να ρευστοποιηθεί περιουσίας και επιπλέον το τέκνο μας αδυνατεί λόγω της ηλικίας του να εργασθεί.

 Δικαιούμαστε λοιπόν διατροφής σύμφωνα με το νόμο βάσει των αναγκών μας, όπως αυτές προκύπτουν από την ηλικία και το τόπο διαμονής, τα έξοδα διαμονής, συντήρησης, διατροφής, ανατροφής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και γενικά τις συνθήκες ζωής μας, το δε ανήλικο και από τους δύο γονείς του, που ευθυνόμαστε επιμεριστικά ανάλογα με τις δυνάμεις μας.

Συγκεκριμένα οι ατομικές μου ανάγκες όπως προκύπτουν μετά την χωριστή διαβίωση μας, είναι οι ακόλουθες:

Για την δαπάνη μίσθωσης της ανωτέρω κατάλληλης οικίας στην ++ καταβάλλω μηνιαίως το ποσό των 300€ ως μίσθωμα απο ++. Στο παραπάνω ποσό πρέπει να προστεθούν και οι συνήθεις δαπάνες θέρμανσης, ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και κοινοχρήστων αφού πρόκειται περί διαμερίσματος πολυκατοικίας, που ανέρχονται σε άλλα 150€/μήνα κατ` ελάχιστον και άρα συνολικά για δαπάνη διαμονής-οικία, το ποσό των 450€/μήνα. Πέραν του ως άνω ποσού, απαιτείται μηνιαία για την δική μου διατροφή, ένδυση και υπόδηση, αλλά και ψυχαγωγία, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας μου (41 ετών), του σύγχρονου τρόπου ζωής και της επικρατούσας ακρίβειας, το ποσό των 400€ κατ` ελάχιστον. Επιπλέον τούτων, απαιτείται λόγω των μετακινήσεών μου στους ++ επι 5νθήμερο με το ΙΧΕ όχημά μου, η οποία απέχει 20 χλμ απο την ++, ως δαπάνη καυσίμων, τουλάχιστον το ποσό των 150€/μήνα και συνεπώς συνολικά απαιτούνται (450+400+150=) 1.000€/μήνα. 

Οι ανάγκες διατροφής του τέκνου μας όπως αυτές προκύπτουν και καθορίζονται απο τις συνθήκες ζωής του σε σχέση και με την ηλικία του, περιλαμβάνουσες όλα όσα είναι αναγκαία για την διατροφή του, την συντήρησή του, την ανατροφή του και την εν γένει εκπαίδευσή του, ανέρχονται σε 700€/μήνα. Ειδικότερα απαιτείται μηνιαίως τουλάχιστον το ποσό των 350€ για την διατροφή του (πρωί, μεσημέρι, βράδυ), δηλ. 12€/ημέρα περίπου, αφού, λόγω της βρεφονηπιακής του ηλικίας έχει, φυσικώ τω λόγω, ανάγκη βελτιωμένης διατροφής για την υγιή σωματική του ανάπτυξη, δηλ. φρέσκα φρούτα εποχής καθημερινά, φρέσκα γαλακτοκομικά, μοσχάρι, ψάρι, κλπ. Ειδικώς δε για το γάλα του, συστήθηκε απο τον παιδίατρο ++ που το παρακολουθεί και λαμβάνει πράγματι γάλα σε σκόνη για την ηλικία του και τις ανάγκες του, εμπλουτισμένο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία σε σχέση με αυτό του εμπορίου των Σούπερ Μάρκετ, μάρκας Frisogrowπου στοιχίζει 17€ το μεγάλο κουτί που διαρκεί για μία εβδομάδα και συνεπώς η μηνιαία δαπάνη μόνο του γάλακτος, ανέρχεται σε 51€. Θα συνεχίσει δε να λαμβάνει αυτό μέχρι και της συμπλήρωσης των 4 ετών.(για την ποιότητα της παρεχομένης τροφής ως περιεχόμενο της αξιούμενης διατροφής, βλ. Γεωργ-Σταθ. υπο 1493, αρ. 54,55. Μάλιστα γίνεται δεκτό ότι ειδικά για ανήλικο η ποιοτική διατροφή και μάλιστα ακόμη και με βιολογικές ποιοτικές τροφές, είναι παραδεκτή πρακτική και συνήθεια από τις σύγχρονες αντιλήψεις ζωής. βλ. ό.α, υπο 1493.56). Επιπλέον τούτων απαιτείται το ποσό των 90€/μήνα για πάνες και για συναφή είδη υγιεινής του (σαμπουάν, τάλκ, αλοιφές κλπ), το ποσό των 80€/μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εν γένει, ήτοι αμοιβές παιδιάτρων και αγορά φαρμάκων (παιδικές ασθένειες της ηλικίας, εποχιακές ιώσεις, εμβόλια κλπ), το ποσό των 70€/μήνα για την ψυχαγωγία και διασκέδασή ήτοι επισκέψεις σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, αγορά παιχνιδιών, εν γένει αναψυχή κλπ, δια των οποίων άλλων συντελείται σταδιακά και η ισορροπημένη κοινωνικοποίησή του, το ποσό των 90€/μήνα για ένδυση και υπόδηση, διότι λόγω της συνεχούς ανάπτυξής του απαιτείται συνεχώς η αντικατάσταση του ρουχισμού και υποδημάτων του και το ποσό των 20€/μήνα για την δαπάνη του παιδικού σταθμού (απο 12ο/2017). 

Τα ανωτέρω χρήματα απολάμβανε η οικογένεια και το τέκνο μας από τα αυξημένα έσοδα του αντιδίκου με βάση τις διαμορφωθείσες συνθήκες ζωής μας, όπως αμέσως κατωτέρω αναλύεται.

Οι οικονομικές δυνάμεις και έσοδα του αντιδίκου, ηλικίας σήμερα +++ ετών, προέρχονται, εκτός απο τα ακίνητά του και την εν γένει τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία του, από την εκμετάλλευση ατομικής επιχείρησης ++ και εμπορίου ++, ++ κλπ, που διατηρεί επι της οδού ++ στο κέντρο των ++ και ειδικότερα:

Διατηρεί και εκμεταλλεύεται αυτή την επιχείρηση και προ του 2000 αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα και μέχρι το 2015 περίπου που άνοιξε στους ++ομοειδής αντίστοιχη επιχείρηση, ήταν η μοναδική επιχείρηση αυτού του είδους σε όλη την ευρύτερη περιοχή που εξικνείται μέχρι ++ κλπ. με αποτέλεσμα να εξελιχθεί και εδραιωθεί στον οικείο τομέα συναλλαγών εν είδει μονοπωλίου, ως η μεγαλύτερη επιχείρηση τέτοιας μορφής σε όλη την περιφέρεια του νοτιοδυτικού τμήματος του Νομού ++ και των ομόρων με αυτή τμημάτων των Νομών ++ και ++ που είναι κατα κόρον αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές.

 Συγκεκριμένα κατά το τμήμα παροχής ++υπηρεσιών, ο καθ` ου, που είναι πτυχιούχος ++, έχει διαμορφώσει τμήμα του ανωτέρω καταστήματός του, σε οργανωμένο ++ όπου και πραγματοποιεί κάθε είδους χειρουργικές και άλλες συναφείς επεμβάσεις και διαγνώσεις σε μικρά κυρίως ++ (++ κλπ). Έτσι διαθέτει χειρουργικό πάγκο, μηχανήματα υπερήχου, χειρουργικά εργαλεία για εγχειρήσεις, κλιβάνους αποστείρωσης και εν γένει παν ό,τι απαραίτητο για την λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ++ που παρέχει όλες τις απαιτούμενες στις συναλλαγές υπηρεσίες. Έτσι διενεργεί στο χώρο αυτό, ενδεικτικά, χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης κήλης απο ζώα, τοποθετεί νάρθηκες, φροντίζει τα τραύματα, προβαίνει σε αναισθησίες, ναρκώσεις κλπ, διενεργεί νεκροτομές (για την διαπίστωση ασθενειών κλπ), διαγνώσεις με υπερήχους κλπ. Αλλά και εκτός του ιατρείου του προσφέρει καθημερινά τις ίδιες υπηρεσίες και διενεργεί τις ίδιες επεμβάσεις σε μεγαλύτερα ζώα (που είναι αδύνατο να μετακινηθούν στο ιατρείο) στον τόπο της ενδιαίτησής των δηλ. στα ποιμνιοστάσια κυρίως των πελατών του. Μεγάλο δε μέρος των υπηρεσιών του αφορά την επίβλεψη, τον έλεγχο, αλλά και την διενέργεια των τοκετών των ζώων των πελατών του στο χώρο του ποιμνιοστασίου (πρόβατα και γελάδες), δηλ. τοποθετεί ορμόνες ελεγχόμενα, διενεργεί τον τοκετό, επανατοποθετεί την μήτρα κλπ.

Κατά το τμήμα δε της εμπορίας ++ ειδών και ++ την οποία διενεργεί νόμιμα και με τις σχετικές άδειες των αρχών στο υπόλοιπο τμήμα του καταστήματός του, εμπορεύεται πληθώρα κτηνιατρικών φαρμάκων για ασθένειες, όπως αντιβιοτικά, ορμόνες, βιταμίνες, εμβόλια, κλπ για κάθε οικόσιτο ζώο (πρόβατα, γελάδες, κατσίκες, κουνέλια, πτηνά, σκυλιά, γάτες κλπ), ζωοτροφές, φυράματα και συμπληρώματα τροφών για όλα τα ανωτέρω ζώα, αλλά και πάμπολλα κτηνιατρικά είδη όπως κλουβιά, ποτίστρες, λουριά, είδη περιποίησης και υγιεινής κλπ και εν γένει πλήθος ειδών φαρμάκων, τροφών και αντικειμένων που ικανοποιούν το σύνολο των αναγκών των πελατών του.

Για την άσκηση των παραπάνω επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, απασχολεί μόνιμα ένα υπάλληλο στο κατάστημα (++) και αποκερδαίνει συνολικά απ` αυτές το ποσό των 100.000€/έτος τουλάχιστον καθαρά ως εκ της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του, της μακρόχρονης δραστηριοποίησής του, της μοναδικότητας της επιχείρησής του, του ευρύτατου αντικειμένου εμπορίας αυτής, των πολυπληθών πελατών του και της εκτεταμένης περιοχής δραστηριοποίησης.

Επίσης είναι ιδιοκτήτης 75 στρεμμάτων στην περιοχή ++, τα οποία εκμισθώνει σε τρίτους (++) συνεχώς για καλλιέργεια βάμβακος, πιπεριάς κλπ, κερδίζοντας 5.000€/έτος απο μισθώματα, ενώ η αξία τους ανέρχεται λόγω της θέσης τους στις παρυφές των ++, περί τις 90.000€.

Του ανήκει επίσης ένα οικόπεδο έκτασης 1 στρ. περίπου εντός της πόλεως ++, στο οποίο υπήρχε η πατρική του οικία (μονοκατοικία 70τμ περίπου) και επι του οποίου είχε ανεγείρει επι τη προόψει του γάμου μας νέα κατοικία περί τα 70τμ περίπου η οποία απετέλεσε και την συζυγική μας στέγη. Η αξία τους, ξεπερνά τα 300.000€ ως εκ της θέσεών των, της έκτασης του οικοπέδου και των επ` αυτού κτισμάτων.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης και ενός άλλου οικοπέδου, έκτασης 500τ.μ περίπου, απέναντι απο το ανωτέρω ακίνητο που διαμέναμε, εντός του οποίου υφίσταται οικία 70τ.μ την οποία εκμισθώνει σε τρίτους (++) προς 250€/μήνα κερδίζοντας έτσι και άλλα 3.000€/έτος. Μάλιστα διενεργεί εκτεταμένη ανακαίνιση στην οικία αυτή δηλ. αντικατάσταση δαπέδων, κουζίνας, πλακάκια, επιχρίσματα, ταβάνια κλπ. Η συνολική αξία του ακινήτου ως εκ των ανωτέρω αντικειμενικών χαρακτηριστικών του ανέρχεται σε 120.000€ τουλάχιστον.

Είναι ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού οχήματος αγροτικού μάρκας ++, 3.000κ.εκ. ντίζελ, τετρακάμπινο, που αγόρασε προ πενταετίας περίπου, αξίας 45.000€, ενώ πρίν απ` αυτό, διέθετε το προηγούμενο μοντέλο, που πώλησε έναντι του ποσού των 15.000€ και επίσης διέθετε και ένα άλλο ΙΧΕ μάρκας ++, 1600κ.εκ. που επίσης πρόσφατα, επώλησε στην αδελφή του.

Από τον πατέρα του-πενθερό μου, που απεβίωσε το 2013 και ο οποίος ασχολούνταν με εμπόριο ++ στους ++ κληρονόμησε μετρητά σε βιβλιάριο τραπέζης (++), το ποσό των 150.000€ τουλάχιστον (απ` ότι μου είπε ο ίδιος).

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω περιουσία του, είναι αυτή που είναι η γνωστή και εμφανής σε εμένα καθόσον αγνοώ τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και καταθέσεις, τα οποία ποτέ δεν μου γνωστοποίησε. (επιφυλάσσομαι δε ρητά με αίτησή μου στον αρμόδιο Εισαγγελέα να ζητήσω κάθε σχετική πληροφορία όπως δικαιούμαι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 1 περ. ζ` του  ν. 4174/201)3

Συνεπεία των ανωτέρω αυξημένων εσόδων και τεράστιας περιουσίας του, δεν εφείσθη ποτέ εξόδων και δαπανών για τις ατομικές και οικογενειακές ανάγκες μας. Πάντοτε ξόδευε πολλά καθημερινά στην ατομική του διασκέδαση, ψυχαγωγία (εξόδους, κεράσματα, φίλοι, μετακινήσεις κλπ) αλλά και εμφάνιση (ένδυση, υπόδηση, περιποίηση κλπ), και αντιστοίχως, με βάση τα ανωτέρω αυξημένα έσοδά του, διαμορφώθηκαν και οι καθόλου συνθήκες ζωής μας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όχι μόνο δεν στερηθήκαμε ποτέ διακοπές, αλλά πάντα αυτές ήταν πολυήμερες και στα καλύτερα μέρη και σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έτσι το καλοκαίρι του 2008 κάναμε διακοπές στο ξενοδοχείο ++ στην Χαλκιδική με 300€/βραδιά, στην ++ το 2011 στο ++ επίσης με το ίδιο κοστολόγιο, το 2005 στην ++ στο ξενοδοχείο ++, το 2009 στην ++ με ξεναγό τα Χριστούγεννα, το 2008 στην ++ με διαμονή στο ++ κοκ, ενώ πέρυσι μαζί με το τέκνο, πήγαμε 26 ημέρες διακοπές στην θάλασσα (++). Επίσης κατα τον ίδιο τρόπο και με διαμονή σε υπερπολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, ταξιδέψαμε και σε πολλά νησιά της Ελλάδας όπως +++. Επίσης μου έδινε αρκετά χρήματα για αγορά ενδυμάτων, για την υπόδησή μου και εν γένει περιποίηση της γυναικείας εμφάνισής μου και μου αγόραζε ακριβά κοσμήματα σε κάθε ευκαιρία (επέτειο, εορτή κλπ), όπως δαχτυλίδια ακριβά χρυσά με πολύτιμες πέτρες, διάφορα ωρολόγια, βραχιόλια χρυσά, μενταγιόν για το λαιμό κλπ.

Επίσης λόγω των ανωτέρω αυξημένων εσόδων του, ικανοποιούσε πλήρως και τα πολυέξοδα χόμπυ του που είναι η αγορά, εκπαίδευση και ανατροφή σκύλων +++. Έτσι το ++ πήγαμε οδικώς στην++ όπου και αγόρασε τέτοιο ++ μεγάλης αξίας, ενώ πολλές φορές ταξίδεψε εν συνεχεία μόνος του στην ίδια χώρα για την επίβλεψη της εκπαίδευσής του η οποία επίσης στοίχισε μεγάλα ποσά. Αλλά και μετά απ` αυτό, αγόραζε κατα καιρούς και άλλα τέτοια ακριβά ++αξίας πολλών δεκάδων, αν όχι χιλιάδων ευρώ, τα οποία εκπαίδευε και εν συνεχεία συντηρούσε στην οικία μας. Επίσης το + αγόρασε και έναν ++ αξίας 3.000€ που επίσης συντηρούσε στο ++ του. 

Όπως δε ήδη ειπώθηκε, λόγω της οικονομικής του δυνατότητας και συνεπεία της απόφασής μας να διαβιώσουμε στην ++, μαζί με τον καθ` ου, ήδη απο το τέλος του 2016, διερευνήσαμε δύο περιπτώσεις αγοράς διαμερισμάτων στην περιοχή του αθλητικού πάρκου περίπου 70τμ το καθένα και αξίας περίπου 80.000€, αλλά δεν τελεσφόρησαν διότι επιθυμούσαμε μεγαλύτερη οικία για τις ανάγκες μας.

Εγώ απο την άλλη, είμαι πτυχιούχος νοσηλεύτρια και, απο το 2005 που παντρευτήκαμε μέχρι και τον 10ο/2009, εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια στον ++ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με μισθό 700€/μήνα. Μετά, παραιτήθηκα προκειμένου να έχω την δυνατότητα να υποβάλλομαι στην απαιτητική διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης την οποία είχα ήδη αρχίσει σε συνεννόηση με τον καθ` ου απο το 2008. Στο τέλος του 2010 προσλήφθηκα μέσω ΑΣΕΠ, ως νοσηλεύτρια στον νοσοκομείο ++ στην ++, οπότε και υπηρέτησα την θέση μου μέχρι το τέλος του 2014 που έμεινα έγκυος, οπότε και με τρίμηνες μετακινήσεις απο την Υπηρεσία μου υπηρετώ την θέση μου στο ++ μέχρι σήμερα. Εντελώς πρόσφατα (Ιούλιος 2017) ενεκρίθη και η μετάταξή μου πλέον στο ++. Ελάμβανα απο το 2011 έως και το 2012, το ποσό των 650€/μισθό (καθαρά), το 2013 το ποσό των 700€ και έκτοτε, σταδιακά μέχρι σήμερα ανήλθε αυτός στο ποσό των 800€/μήνα περίπου (καθαρά). Καθ` όλο το διάστημα που εργαζόμουν στην ++, κατοικούσα σε μισθωμένο διαμέρισμα (++) με συνολική δαπάνη ενοικίου, κοινοχρήστων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ, περί τα 400€/μήνα, ενώ περί τα 200€/μήνα δαπανούσα μόνο για τις μετακινήσεις μου στους ++ ανα 15νθήμερο περίπου και όπως είναι φυσικό τα υπόλοιπα δεν έφθαναν για την διαβίωσή μου και συνεισέφερε ο σύζυγός μου.

Για 7 έτη, ήτοι απο το 2008, υποβλήθηκα σε 12 προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης σε διάφορους ιατρούς των ++ (++), αλλά και στην ++ (++). Το κοστολόγιο για κάθε προσπάθεια κυμαίνονταν απο 4.000-5.000€, ανάλογα με τον ιατρό και την εξέλιξη της διαδικασίας (συνολικά δηλ. δαπανήθηκαν άνω των 50.000€ χωρίς να υπολογίζονται οι κατωτέρω μετακινήσεις και άλλες συναφείς δαπάνες διαμονής κλπ), για τα οποία φυσικά συνεισέφερε ο σύζυγός μου, αφού τα δικά μου έσοδα δεν επαρκούσαν. Και τούτο διότι, υπεβαλλόμην σε ορμονικές ενέσεις στην κοιλιακή χώρα και εν συνεχεία ανα 2-3 μέρες έπρεπε να παρακολουθούμαι είτε απο τον ίδιο τον ιατρό στην ++, είτε απο συνεργάτες τους στα ++, οπότε και έπρεπε να μετακινούμαι συνεχώς και να διαμένω περιοδικά στην ++. Κατα την κρίσιμη ιατρικά περίοδο, μετέβαινα εκ νέου στον ιατρό μου οπότε και γινόταν ωοληψία με ολική νάρκωση-μέθη μου. Εν συνεχεία πραγματοποιούνταν η γονιμοποίηση του ωαρίου και εν συνεχεία μετέβαινα στην οικία μου στους ++ όπου και για 15 ημέρες παρέμεινα κλινήρης. Εν συνεχεία γινόταν το τέστ αίματος μικροβιολογικά και πάλι απο την αρχή. Μάλιστα λόγω επιπλοκών (ενδομητρίωση), υποβλήθηκα και σε δύο χειρουργεία (λαπαροσκοπήσεις) στην ++ (ιατρός ++). Όπως είναι φυσικό υποβλήθηκα και δοκίμασα αφάνταστη ταλαιπωρία, κούραση, άγχος, θλίψη και στενοχώρια όλα αυτά τα χρόνια με τις ανωτέρω διαδικασίες. Σημειώνεται δε εδώ ότι σε συνεννόηση με τον σύζυγό μου υποβλήθηκα στην ανωτέρω διαδικασία, για λόγους που δεν αφορούσαν εμένα, αλλά επικαλούμενο απο τον καθ` ου ιατρικό του ζήτημα.  

Καθ` όλο το ανωτέρω λοιπόν χρονικό διάστημα ο μισθός μου, αλλά και κάθε οικονομία που είχα, δαπανήθηκε για τις ανωτέρω προσπάθειες, την διαμονή μου στην ++αλλά και τις συνεχείς μετακινήσεις μου. Ποσό περί τις 13.000€ περίπου που είχα απο τον γάμο μας και τις οικονομίες μου, αμέσως μετά το γάμο μας, μετέφερα σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε ήδη ο καθ` ου στην ++ και έκτοτε διαχειριζόταν αυτός εν λευκώ και αποκλειστικά τα χρήματα. Έτσι εκτός από το ποσό αυτό που, απ` ότι ο ίδιος μου είπε, δαπάνησε για την ανωτέρω διαδικασία εξωσωματικής (πληρωμές ιατρών κλπ), τα υπόλοιπα φυσικά κατέβαλε-συνεισέφερε ο ίδιος, αφού, εκτός απο τον ένα χρόνο περίπου που ήμουν άνεργη (βλ. ανω), ο μισθός μου αναλώνονταν στα έξοδα διαμονής και μετακινήσεών μου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ανα 15νθήμερο που πήγαινα στους ++ απο την ++, ο καθ` ου μου έδινε χρήματα και για τα καύσιμα, αφού ο μισθός μου όπως ειπώθηκε, δεν επαρκούσε ούτε και για την ατομική μου διαβίωση στην ++.

 Κατά τη  διάρκεια της εγγάμου συμβιώσεώς μας εγώ ασχολήθηκα με τις οικιακές εργασίες και φυσικά την ανατροφή του τέκνου μας και δεν διαθέτω άλλη περιουσία ή άλλα εισοδήματα, παρεκτός του ανωτέρω μισθού μου (βλ. απο ++ πιστοποιητικό υποθ/κα ++). Η παραπάνω ασχολία μου στις οικιακές εργασίες, αποτιμάται με βάση την κοινή πείρα, την έκτασή τους και τις συνθήκες ζωής, στο ποσό των 450€/μήνα.

Διαθέτω επίσης και ένα ΙΧΕ όχημα, μάρκας ++ 1400 κ.εκ., μοδέλο 2003, αξίας 2.000€ περίπου, που χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου.

Με βάση συνεπώς όλα τα ανωτέρω οι μεν καθαρές αποδοχές/εισοδήματα του αντιδίκου υπερβαίνουν το ποσό των 108.000€/έτος, οι δε δικές μου δυνάμεις (μισθός και αποτίμηση οικιακών εργασιών), αποτιμώνται σε (800+450=1250€Χ12=) 15.000€/έτος, η δε διαφορά της αξίας της περιουσίας μας εν γένει, είναι χαοτική υπερ του αντιδίκου, αφου διαθέτει (εμφανή) περιουσία (κινητή και ακίνητη) αξίας τουλάχιστον 600.000€.

Συνεπώς οι συνολικές οικογενειακές μας ανάγκες καλύπτονταν σε ποσοστό 108/123 απο τον αντίδικο και 15/123 απο μένα.

Δέον λοιπόν και αιτούμαι, με βάση τις ανωτέρω αντικειμενικές συνθήκες και περιστάσεις να καταβάλει σε μένα ατομικά ως μηνιαία διατροφή το ποσό των (1.000Χ108/123=) 878€ και ως ασκούσα την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μου ως διατροφή του, το ποσό των (700Χ108/123=) 615€ μηνιαίως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα  νομιμότοκα απο την καθυστέρηση κάθε δόσης μέχρι την εξόφληση.

Επειδή κατά ταύτα υφίσταται νόμιμη περίπτωση να επιδικασθεί μηνιαία διατροφή ποσού 878 ευρώ ατομικά σε μένα και 615 ευρώ για το ανήλικο τέκνο μας, νομιμότοκα από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα μέχρι την εξόφληση καθόσον όπως προανέφερα στερούμαστε ικανών εισοδημάτων και περιουσίας, αναγκάζομαι δε να ζητώ οικονομική βοήθεια από τα συγγενικά μου πρόσωπα και συγκεκριμένα απο τον πατέρα μου που ειναι συνταξιούχος ΟΓΑ με σύνταξη περίπου 600€/μήνα, για να μην περιέλθει το παιδί μου σε σοβαρές στερήσεις. 

 Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση κατά τα άρθρα 686επ, 728,729 ΚΠολΔ, ήτοι κατεπείγουσα περίπτωση κατά νόμω να μου επιδικαστεί προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα και μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της ασκηθησομένης τακτικής αγωγής διατροφής μου, η αιτούμενη ανωτέρω διατροφή, καθόσον το επείγον, ενυπάρχει στην φύση της εν λόγω απαίτησης διατροφής από το νόμο προς το σκοπό κάλυψης της άμεσης και ανεπίδεκτης αναβολής, ανάγκης του δικαιούχου και για την αποτροπή στέρησης των απολύτως αναγκαίων μέσων προς διαβίωσή μας ή/και έκθεσης σε κίνδυνο υγείας και ζωής και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών διατροφής μας είναι καθημερινή ανάγκη μη επιδεχόμενη καθυστέρηση στην εκπλήρωσή της (πάγια νομολογία) και  επιπλέον, απο την διακοπή της εγγάμου συμβιώσεώς μας, έχει παρέλθει αντικειμενικά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αντίδικος δεν κατέβαλε κανένα ποσό ως διατροφή μας, με αποτέλεσμα να υφίσταται άμεσος κίνδυνος, εξ` αιτίας των προπεριγραφέντων πραγματικών καταστάσεων, να περιέλθουμε σε σημαντικές στερήσεις.

Επειδή νόμιμη συντρέχει επίσης περίπτωση να ανατεθεί σε μένα προσωρινά η επιμέλεια του ανωτέρω ανηλίκου τέκνου μας σύμφωνα με τις ανωτέρω περιστάσεις και συνθήκες που αναφέρθηκαν αφού τούτο επιβάλλει το συμφέρον του, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας του, διότι εγώ ασχολήθηκα και ασχολούμαι απο την γέννησή του μέχρι σήμερα αδιάλειπτα με την ανατροφή, περίθαλψη και διαπαιδαγώγησή του, έχοντας αναπτύξει ισχυρότατους δεσμούς αγάπης και στοργής με αυτό, σε αντίθεση με τον αντίδικο που δεν διαθέτει το χρόνο να επιμεληθεί αυτού.

Επειδή περαιτέρω,νόμιμη συντρέχει περίπτωση και κατεπείγουσα ανάγκη να εκδοθεί προσωρινή δ/γή, μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της ανωτέρω αιτήσεως ασφαλιστικών μου μέτρων και να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια του τέκνου μας και να υποχρεωθεί ο καθ’ ού παρούσα προσωρινά να καταβάλει σε μένα ατομικά το ποσό των 878 ευρώ ως μηνιαία διατροφή μου, και υπό την ιδιότητα της ασκούσας την επιμέλεια του τέκνου μας, το ποσό των 615 ευρώ ως μηνιαία διατροφή του, προκαταβολικά την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και νομιμότοκα από την καθυστέρηση, διότι:

Σε όλες τις συναλλαγές μου που αφορούν διευθέτηση ζητημάτων για το τέκνο μας και κυρίως για την προσωπική του κατάσταση, άπασες οι Δημόσιες αρχές και υπηρεσίες αξιώνουν, ως γνωστόν, την ανάθεση εγγράφως-δικαστικώς της επιμέλειας, όπως ενδεικτικά, την ασφάλιση υγείας του στον ασφαλιστικό μου πλέον φορέα. Ειδικώς δε για την ανωτέρω φοίτησή του σε παιδικό σταθμό απο τον Ιανουάριο 2018, είναι απαραίτητη η τοιαύτη κατά νόμω ανάθεση και μετά βεβαιότητας δεν θα μπορεί αυτό να φοιτήσει, αν δεν μου ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια, αφού ως γνωστό, στις περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων, κανείς δεν δέχεται την εγγραφή, αν δεν υπάρχει η ανάθεση της επιμέλειας, ή η συμφωνία των γονέων, που εδώ φυσικά είναι αδύνατη, ως εκ της άρνησης του αντιδίκου. 

Συντρέχει δε λόγος αναγκαίος να γίνει αυτό σήμερα, διότι για τα τμήματα των ηλικιών από 18-36 μηνών, που ως εκ της ηλικίας του, θα υπαχθεί και το τέκνο μας, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι εγγραφές κατόπιν σχετικών αιτήσεων των γονέων και εχόντων την επιμέλεια, πραγματοποιούνται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2017 και συνεπώς είναι παραπάνω από βέβαιο ότι, εν` όψει του χρόνου εκδίκασης της αίτησής μου και υπολογιζομένου και του χρόνου έκδοσης της απόφασης και υπο την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν θα αναβληθεί η εκδίκαση ως πρωτοεισάκτου και μόνο, δεν θα καταστή δυνατή η εγγραφή και φοίτησή του.  

 Σχετικά δε με την διατροφή, είναι επιτακτικότατη σήμερα η ανάγκη να εκδοθεί προσωρινή δ/γή, διότι:

Όπως ήδη αναφέρθηκε, απο την 1-9-2017, μίσθωσα κατοικία στην ++ για να στεγαστώ με το τέκνο μας. Πέραν λοιπόν των πραγμάτων που παρέλαβα απο την συζυγική εστία και θα χρησιμοποιήσω για τις ανάγκες της χωριστής μας διαβίωσης, θα απαιτηθεί να δαπανηθούν για την ανάγκη διαμονής μας χρήματα για αγορά ψυγείου, κουζίνας, πλυντηρίου, κρεβατιών, τραπεζιού και καρεκλών κουζίνας και διαφόρων άλλων αναγκαίων μικροπραγμάτων όπως κάδοι, κουρτίνες μπάνιου, τραπεζάκι σαλονιού κλπ, χωρίς τα οποία αυτονόητα, δεν μπορεί να ουλωθεί η ανάγκη στέγασης και διαμονής μας απο την χωριστή εγκατάσταση. Όμως όπως ανωτέρω αναλύθηκε, ο μισθός μου δεν επαρκεί ούτε καν για την εν στενή εννοία διατροφή (τροφή) εμού και του τέκνου μας και τη δαπάνη μίσθωσης, ενώ δεν διαθέτουμε άλλη περιουσία που μπορεί να ρευστοποιηθεί άμεσα για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Από την άλλη ο καθ` ου, παρά τα τεράστια έσοδά του, κανένα ποσό δεν έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα για διατροφή, παρά τις ανωτέρω επιτακτικότατες ανάγκες διαβίωσής μας τις οποίες γνωρίζει, ενώ και οι γονείς μου, αδυνατούν να συνδράμουν οικονομικά προς τούτο. Εξ` ετέρου είναι απολύτως κατανοητό ότι εν` όψει του χρόνου συζητήσεως, εκδικάσεως και εκδόσεως αποφάσεως επι της παρούσης αιτήσεώς μου σύμφωνα με την πάγια και γνωστή δικαστική πορεία των υποθέσεων και συνεπώς εν` όψει του ικανότατου χρόνου που θα παρέλθει (κατ` εκτίμηση άνω των 3 μηνών σύμφωνα με τη δικαστηριακή πρακτική), δεν θα μπορώ μετά βεβαιότητας να ανταποκριθώ οικονομικά στις ανάγκες διατροφής, διαμονής και συντήρησής μας καθώς και ανατροφής και διαπαιδαγώγησης του τέκνου μας, όπως προκύπτουν απο την χωριστή μας εγκατάσταση και διαβίωση και συνεπώς μετά βεβαιότητας θα περιέλθουμε σε σοβαρές στερήσεις, που σκοπός του νόμου είναι να αποτραπούν (και μάλιστα όχι αυταί καθ` εαυτάς, αλλά ο κίνδυνός τους) όχι μόνο για το χρόνο μετά την έκδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και για το χρόνο μέχρι την έκδοση αυτής, αφού διαφορετικά, θα ενυπήρχε αντίφαση αδικαιολόγητη στο ανωτέρω επιχείρημα της νομολογίας για την αναγκαιότητα της διατροφής από το νόμο προς το σκοπό κάλυψης της άμεσης και ανεπίδεκτης αναβολής, ανάγκης του δικαιούχου και για την αποτροπή στέρησης των απολύτως αναγκαίων μέσων προς διαβίωσή του ή/και έκθεσης σε κίνδυνο υγείας και ζωής.

Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλη και τόπο για την εκδίκαση της παρούσης αιτήσεώς μου, η δε αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, 

Δια ταύτα και τα κατά τη συζήτηση προστεθησόμενα και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου

ΑΙΤΟΥΜΑΙ: να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα. α) Να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μας. β) Να υποχρεωθεί ο καθ’ ού παρούσα προσωρινά να καταβάλει σε μένα ατομικά το ποσό των 878 ευρώ ως μηνιαία διατροφή μου, και υπό την ιδιότητα της ασκούσας την επιμέλεια του τέκνου μας, το ποσό των 615 ευρώ ως μηνιαία διατροφή του, προκαταβολικά και την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσας και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ασκηθησομένης αγωγής μου, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής με τον νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης. Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με το ανωτέρω περιεχόμενο και έτσι μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της παρούσης αίτησής μου ασφαλιστικών μέτρων να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μας και να υποχρεωθεί ο καθ` ου να καταβάλει σε μένα ατομικά το ποσό των 878 ευρώ ως μηνιαία διατροφή μου, και υπό την ιδιότητα της ασκούσας την επιμέλεια του τέκνου μας, το ποσό των 615 ευρώ ως μηνιαία διατροφή του προκαταβολικά και την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσας, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής, με τον νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης και να καταδικαστεί στην δικαστική μου δαπάνη και αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου μου.

            Ο  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                  ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

                   ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Παρ` Αρείω Πάγω

                   Α.Μ. Δ.Σ.Κ.: 249

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013