Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μετοίκησης, επιμέλειας, διατροφής ανηλίκων και συζύγου. Προσωρινή διαταγή. Αλλοδαπό δίκαιο-Αλβανικό. Διεθνής δικαιοδοσία

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ......

ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (μετοίκησης, προσωρινής ανάθεσης της επιμέλειας ανηλίκων τέκνων και επιδίκασης διατροφής)

………… συζ.  …………., το γένος ………….., κάτοικο …………., με Α.Φ.Μ. ……… – Δ.Ο.Υ. ……….., ατομικά και ως ασκούσας εν τοις πράγμασι την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων μου ………..

ΚΑΤΑ

……….. του …….., κάτοικο ………….

         

Καρδίτσα …/……/……

          Από το γάμο μας με τον αντίδικο που έγινε την ………. στην πόλη ……… αποκτήσαμε δύο ανήλικα τέκνα μας …… γεννηθείσα την …….. και την ……… γεννηθείσα την ………...

          Μετά το γάμο μας, ο καθ` ου σύζυγος ξαναγύρισε αμέσως στην ………. όπου και έμενε από πρίν και εργάζονταν, εγώ δε παρέμεινα στην ……….. Όμως το 2004 ήρθα και εγώ στην ……….. και έκτοτε μέχρι σήμερα διαμένουμε ανελλιπώς και μόνιμα με τα τέκνα μας σε νοικιασμένη οικία στην ………, αλλά μαζί με τους γονείς του καθ` ου από την αρχή του γάμου μας. Τονίζω ότι τα δυό παιδιά μας γεννήθηκαν και κατοικούν στην …… και όχι στην ………… και είναι εγγεγραμμένα στο Δημοτολόγιο του Δήμου ………….

          Από την αρχή του γάμου μας όμως ο καθ` ου από αποκλειστική υπαιτιότητα προκάλεσε  σοβαρότατα επεισόδια εις βάρος μου λόγω του σκαιότατου και απάνθρωπου χαρακτήρα του, των παντελώς αναχρονιστικών και νοσηρών αντιλήψεων αυτού και των γονέων του για το θεσμό της οικογένειας και τις σχέσεις των συζύγων, αλλά και λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας του, συνεπεία των οποίων άλλωστε νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

          Συγκεκριμένα, όταν ήμουν έγκυος στην μεγάλη κόρη μας, ήτοι το 2004, εντελώς αδικαιολόγητα και ανοίκεια, αλλά λόγω των απίθανων φαντασιώσεών του ως εκ των προβλημάτων υγείας του, με εξανάγκασε με απειλές βίας και σωματικής βλάβης μου, να σταθώ τιμωρία με το ένα πόδι στην γωνία του τοίχου της οικίας μας, αδιαφορώντας για την κατάστασή μου και αγνοώντας τις παρακλήσεις μου. Το ίδιο δε βράδυ και πάλι κατά τον ανωτέρω τρόπο, με εξανάγκασε για όλο το βράδυ να κοιμηθώ στο πάτωμα και όχι στο κρεβάτι, προσβάλλοντας έτσι κατάφωρα την αξιοπρέπειά μου ως συζύγου και ανθρώπου, αφού θεωρεί ότι η σύζυγος είναι πράγμα και κτήμα του ανδρός συζύγου. 

           Πρίν από 9 έτη περίπου πήγαμε οικογενειακό ταξείδι στην ………….. Όταν φύγαμε από την πατρική μου οικία, όπου και επισκέφθηκα τον πατέρα μου, και ενόσω ήμασταν στο αυτοκίνητο με την μεγάλη κόρη μας, μου επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση με χυδαίο και σκαιότατο τρόπο και συγκεκριμένα, λέγοντάς μου «πόσες φορές το έκανες με τον πατέρα σου», αναφερόμενος στην γενετήσια πράξη, με γρονθοκόπησε δυνατά στο πρόσωπο και μου προκάλεσε σοβαρό ανοιχτό τραύμα και σκίσιμο.

          Προ 5ετίας περίπου όταν βγήκα στο μπαλκόνι του σπιτιού στην ……….. να καθαρίσω, με ακολούθησε και άρχισε να φωνάζει «γιατί κοιτάς έτσι, που κοιτάς» και με διέταξε να μπώ μέσα όπου, και στο χώρο της κουζίνας, άρπαξε ένα μαχαίρι απειλώντας με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω, θα σε σφάξω», με αποτέλεσμα να κατατρομοκρατηθώ, αφού άλλωστε έχει αντικειμενικά την δυνατότητα, ως εκ των υπέρτερων σωματικών δυνάμεων, να πραγματοποιήσετε την απειλή.          Τη ανωτέρω δε βίαιη συμπεριφορά επιδεικνύει έναντί μου διαχρονικά μέχρι και σήμερα με κάθε αφορμή, με αποτέλεσμα σε καθημερινή σχεδόν βάση να προκαλεί επεισόδια εις βάρος μου.

          Ως εκ της παθολογικής ζήλειας, των ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας του και των πλέον αναχρονιστικών και μεσαιωνικών αντιλήψεών του για την σχέση του γάμου και της οικογένειας, αφενός μεν με παρακολουθεί συχνά όταν βγαίνω έξω για διάφορες δουλειές -εφόσον φυσικά μου το επιτρέψει η, των ιδίων και χειρότερων αντιλήψεων, μητέρα του- αφετέρου, όταν έρχεται στο σπίτι, κρυφοελέγχει από την πόρτα του δωματίου, εάν συνευρίσκομαι ερωτικά με τον πατέρα του!!. Διότι σ` αυτό το σημείο τον οδήγησε η διαταραγμένη και προβληματική προσωπικότητα του και ο ζηλότυπος και εκρηκτικός χαρακτήρας του . 

          Προ 4 ετών περίπου, αποδεχόμενος το ψυχιατρικό πρόβλημα υγείας του, νοσηλεύτηκε επι μία εβδομάδα περίπου σε ψυχιατρική κλινική στη ………, ενώ παρακολουθείται και σήμερα ακόμη από τον ειδικό ιατρό κ. ……… στην ……….. 

          Όπως είναι φυσικό οι ανωτέρω υπαίτιες συμπεριφορές του, διέλυσαν κάθε ψυχικό και συναισθηματικό δεσμό μεταξύ μας και κλόνισαν καθοριστικά την έγγαμη συμβίωση μας καθιστώντας την συνέχισή της αφόρητη για εμένα, εφόσον φυσικά ήθελε υποτεθεί ότι υπήρξε ποτέ φυσιολογική έγγαμη συμβίωση μεταξύ μας. Διότι, δυστυχώς «κουμάντο» σ` αυτήν, αλλά και στην καθόλου ζωή, εμού και των τέκνων μας, κάνει η μητέρα του ……… που διαμένει, όπως και ο πατέρας του μαζί μας και η οποία αυτοχρίσθηκε αρχηγός απάντων, άνευ αδείας της οποίας, δεν μπορεί κανείς στην κυριολεξία, ούτε και να «ανασάνει» .

          Η μητέρα του λοιπόν, χωρίς την δική μου συναίνεση ή έγκριση, αλλά οπωσδήποτε με την βοήθεια και επιδοκιμασία του καθ` ου, που αποδέχεται και επικροτεί τον καταδυναστευτικό ρόλο και τις σύστοιχες συμπεριφορές της μητρός του εντός του συζυγικού οίκου, αφαίρεσε και κατείχε μέχρι και πρόσφατα ήτοι μέχρι και την αποστολή του κατωτέρω εξωδίκου μου, τις κάρτες ανάληψης του λογαριασμού μου στην τράπεζα ΕΤΕ όπου και κατατίθενται επ` ονόματί μου αλλά και του καθ` ου, τα νόμιμα επιδόματα τέκνων (280€ κάθε δίμηνο και για τα δύο) και έτσι προβαίνει στις αναλήψεις τόσο αυτών των χρημάτων, όσο και άλλων ποσών που επίσης κατατίθενται στον λογαριασμό μου από την προσωπική μου εργασία (ημερομίσθιο) κατά καιρούς σε διάφορους εργοδότες. Στις διαμαρτυρίες μου τόσο προς τον καθ` ου όσο και προς την ανωτέρω, η τελευταία μου απάντησε ότι «μένεις εδώ μαζί μου και θα κρατάω εγώ τα λεφτά», ο καθ` ου δε επιδοκίμασε και συγκατένευσε. Άλλωστε, κατά τον ίδιο τρόπο η πεθερά μου απαίτησε και ο καθ` ου συμφώνησε, να «κρατάει» και να διαχειρίζεται και τα δικά του χρήματα από την εργασία του. Έτσι, δεν έχω στην κυριολεξία χρήματα στην τσέπη μου και για κανένα λόγο, εάν η ίδια δεν δεχθεί να μου δώσει.

          Αποτέλεσμα τούτων είναι να διαχειρίζεται αυτή ανεξέλεγκτα, αυθαίρετα και κατά το δοκούν, την οικονομία και την κάλυψη των  αναγκών εμού και των τέκνων μας με βάση τα δικά της κριτήρια και την δική της θεώρηση περί αναγκαίων δαπανών και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το συμφέρον και την ομαλή ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου και της προσωπικότητας των τέκνων μας, τα οποία, σε συνδυασμό με τις απίθανες αντιλήψεις τους ως οικογένεια, απέκλεισαν από τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις και τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα η πεθερά μου, αγοράζει τα ψώνια και τα είδη που θεωρεί ότι είναι αναγκαία για την διατροφή και εν γένει διαβίωσή μας, αλλά και τα ρούχα των τέκνων που κρίνει ότι είναι κατάλληλα και διαχειρίζεται τους λογαριασμούς.

          Τα τέκνα μας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες στερούνταν ακόμα και κινητών τηλεφώνων, αλλά και σύνδεσης στο ίντερνετ, αφού η πεθερά μου με την σύμφωνη γνώμη του καθ` ου απαγόρευε κάτι τέτοιο στην οικία μας. Στα πλαίσια της ίδια αντίληψης και συμπεριφοράς απαγόρευε -αν είναι δυνατόν- στις κόρες μας να λούζονται με σαμπουάν και επέτρεπε μόνο το σαπούνι, παρά τις διαμαρτυρίες μου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να αγοράσω εγώ ένα μπουκάλι, το οποίο και  χρησιμοποιούν κρυφά.

            Σχετικά δε με εμένα, πρέπει να της δώσω αναφορά και να πάρω την έγκρισή της κάθε φορά που πρέπει να εξέλθω της οικίας μας για διάφορες δουλειές, ενώ είναι εντελώς απαγορευμένο να βγώ για να συναντήσω οποιοδήποτε φίλη μου και εν γένει να έχω κοινωνική ζωή. Πρό μηνός περίπου, βρήκε την ομοεθνή φίλη μου …………, για την οποία έμαθε ότι βγήκα μαζί της για καφέ και την επέπληξε έντονα προς τούτο απαγορεύοντάς της να με ξανασυναντήσει. 

          Γενικά δηλ. απαιτεί εγώ και τα τέκνα μας, να ζούμε την ζωή μας σύμφωνα με τις δικές της προσταγές, αντιλήψεις και πρότυπα, που δεν έχουν καμία σχέση με την σύγχρονη κοινωνία, αλλά και τις ειδικότερες ανάγκες και το συμφέρον των τέκνων μας και έτσι επιδρά δυσμενώς στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη της καθόλου προσωπικότητας τους και του συναισθηματικού τους κόσμου. Ως εκ της ανωτέρω δεσποτικής, τυραννικής και ζημιογόνου για την προσωπικότητά τους, συμπεριφορά αυτής και του καθ` ου, επιχειρεί- και πολλές φορές το καταφέρνει- να στρέφει τα τέκνα μας εναντίον μου, λέγοντας τους, όταν εγώ διαμαρτύρομαι για τις απίθανες ανωτέρω συμπεριφορές της, ότι « η μαμά δεν σας αγαπάει» και άλλα παρόμοια, με αποτέλεσμα να κλυδωνίζει δυσμενώς τον συναισθηματικό κόσμο τους εις βάρος μου και να τα προσανατολίζει με απαράδεκτο τρόπο συναισθηματικά  προς αυτήν.

          Από την άλλη, ο καθ` ου όχι απλά ανέχεται, αλλά επικροτεί τις ανωτέρω συμπεριφορές και ενέργειες της εις βάρος μου και εις βάρος των τέκνων μας, αφού όχι μόνο δεν αντιδρά στα ανωτέρω δυσμενή και ζημιογόνα για τα τέκνα μας και για μένα, αλλά, όπως ειπώθηκε, ακόμα και τα χρήματα από την εργασία του αλλά και την δική μου, θεωρεί ότι δικαιωματικά ανήκουν στην  μητέρα του και ότι αυτή δικαιωματικά  κανονίζει ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες των τέκνων μας. 

          Εν` όψει της ανωτέρω κατάστασης στην οικία μας αλλά και στις μεταξύ μας σχέσεις και στις σχέσεις μας με τα τέκνα που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που μόνο φυσιολογικό με βάση τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες δεν είναι, πρότεινα στον καθ` ου στις αρχές Ιουνίου 2020, να αποχωρήσουμε με τα τέκνα μας και να κατοικήσουμε πλέον μόνοι μας σαν οικογένεια σε άλλο νέο σπίτι που θα νοικιάσουμε. Αρνήθηκε όμως με την απίστευτη δικαιολογία ότι η μητέρα του έχει τα χρήματα και δεν μπορούμε να ζήσουμε μακριά της!! και εάν θέλω να πάω να ζήσω μόνη μου!!. Μάλιστα στην επιμονή μου να φύγουμε, προκάλεσε νέο επεισόδιο με φωνές και απειλές εις βάρος μου. Συνεπεία δε τούτου, επήλθε πλήρης και ουσιαστική διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεώς μας, παρά το ότι τύποις ακόμη διαμένουμε στην ίδια στέγη, αφού ούτε ψυχικά ούτε και σωματικά υπάρχει πλέον η οποιαδήποτε επαφή και σύνδεση.

          Εν` όψει των ανωτέρω περιστάσεων ουσιαστικής διάσπασης, την ……….. ο καθ` ου μου ζήτησε και του επέστρεψα τα δώρα γάμου που μου είχε κάνει δηλ. 2 δαχτυλίδια και 1 ρολόι, που, κατά τις συνήθειες και τα έθιμα της πατρίδας μας, σημαίνει και αποδοχή της λύσης του γάμου μας από μέρους του.

          Μετά ταύτα κατάλαβα ότι «δεν πάει άλλο» και η συνέχιση της εγγάμου συμβίωσης είναι πλέον κατ` αντικειμενική κρίση αφόρητη, αφού δεν έχει καμία διάθεση να σώσει το γάμο μας και δεν τον νοιάζει το συμφέρον των τέκνων, καθόσον προκρίνει την διαβίωση με τους γονείς του υπο τις ανωτέρω καταστάσεις και όχι μία φυσιολογική ζωή με την σύζυγο και τα παιδιά του.

          Συνεπεία της ανωτέρω απαράδεκτης και αντισυζυγικής συμπεριφοράς του εις βάρος μου και εις βάρος των ανηλίκων τέκνων μας, αναγκάστηκα και επέδωσα στον καθ` ου την από ………. εξώδικη δήλωσή μου-όχληση-διαμαρτυρία-κλήση-επιφύλαξη (αρ. εκθ. επιδ. ………. της δικ. επιμ. …………) με την οποία γνωστοποιούσα στον καθ` ου τα ανωτέρω περιστατικά και επιπλέον του εδήλωνα ότι: « Επειδή συνεπώς με την ανωτέρω συμπεριφορά σας με αναγκάζετε να αποχωρήσω από την οικία μας με τα τέκνα μας, προκείμενου να διαφυλάξω πρωτίστως αυτά από τους εγγενείς κινδύνους των ανωτέρω παράλογων, απίθανων και εν πολλοίς μη υγιών καταστάσεων στις οποίες διαβιούν και δευτερευόντως και εμένα από τις βίαιες συμπεριφορές σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ομαλά και υγιώς την ζωή μας.

          Για τους ανωτέρω λόγους, σας γνωστοποιώ όλα τα ανωτέρω, διαμαρτύρομαι για τις ανωτέρω απίθανες και μη αποδεκτές συμπεριφορές σας, αλλά και της μητρός σας, εις βάρος μου και εις βάρος των τέκνων μου και σας Καλώ την Δευτέρα …….. και ώρα 12η μεσημβρινή, να προσέλθετε στο γραφείο του πληρεξουσίου δικηγόρου μου κ. Βρόντου Ανδρέα (Πλαστήρα 12 Καρδίτσα, 1ος όροφος) ώστε να διακανονίσουμε συναινετικά τα ζητήματα της λύσης του γάμου μας και των σχέσεων με τα τέκνα μας κατά τη διάσταση αλλά και μετά τη λύση αυτού.

          Σας δηλώνω ότι σε κάθε περίπτωση, συνεπεία των ανωτέρω σοβαρών λόγων, θα μετοικήσω από την οικία μας μαζί με τα τέκνα μας και θα παραλάβουμε και άπαντα τα χρειώδη  πράγματα που είναι αναγκαία για την χωριστή μας διαμονή, καθόσον άλλωστε ούτε εσείς λόγω της κατάστασης υγείας σας, ούτε η μητέρα σας, λόγω των παραπάνω ενεργειών, συμπεριφορών και αντιλήψεων, δεν είστε σε θέση αντικειμενικά να προστατέψετε το συμφέρον τους και να τους παράσχετε ένα υγιές περιβάλλον, σε αντίθεση με εμένα που τα υπεραγαπώ και φροντίζω για την ομαλή εξέλιξη και ανατροφή τους

          Σας καλώ επίσης όπως μέχρι τότε να μην προκαλέσετε κανένα επεισόδιο ούτε εσείς ούτε η μητέρα σας, είτε εις βάρος μου είτε εις βάρος των τέκνων μας, διότι η υπομονή μου έχει εξαντληθεί και δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές σας που θα κατατείνουν στην προσβολή μας.

          Σας δηλώνω δε εν τέλει, ότι επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμα μου για όλες τις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που διαπράξατε εναντίον μου και εναντίον των τέκνων μας, εσείς και η μητέρα σας, ιδία προς υποβολή των σχετικών εγκλήσεων και μηνύσεων

           Όμως ο αντίδικος, δεν προσήλθε στην ανωτέρω συνάντηση αλλ` ούτε και κατ` άλλο τρόπο συμφωνήσαμε να ρυθμιστούν τα ζητήματα που ανακύπτουν και θα ανακύψουν άμεσα και επιτακτικά από την διάσπαση της εγγάμου συμβίωσης που ήδη επήλθε από αποκλειστική υπαιτιότητα του αντιδίκου και αφορούν τόσο τις μεταξύ μας σχέσεις, όσο και αυτές με τα τέκνα μας.

          Ήδη αμέσως μετά το ανωτέρω εξώδικο, η πεθερά μου είπε απερίφραστα να μαζέψω τα πράγματά μου και να φύγω από το σπίτι. Επιπλέον, ευθέως μου είπε ότι δεν πρόκειται να πάρω τα παιδιά μαζί μου, αλλά ότι θα τα κρατήσει αυτή μαζί της διότι δήθεν αυτή έχει αυτό το δικαίωμα και ότι τα τέκνα μου θέλουν να ζήσουν με αυτή και όχι με εμένα. Μάλιστα έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα προς τα παιδιά μου έτσι ώστε με πειθαναγκασμό να επιτύχει την παραμονή τους στην οικία της και να τα εμποδίσει να με ακολουθήσουν και να αναλάβω την επιμέλειά τους, διαταράσσοντας έτσι τον ψυχισμό τους και προκαλώντας σύγχυση σε αυτά. Ο δε καθ` ου αν και γνωρίζει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της μητρός του που προσπαθεί ευθέως πλέον να αποκόψει συναισθηματικά, αλλά και τοπικά, τα παιδιά από εμένα, όχι μόνο δεν την εμποδίζει, αλλά αντίθετα την επικροτεί, επιτείνοντας ακόμη περισσότερη την σύγχυση και την προσβολή του ψυχισμού και του συναισθηματικού κόσμου των τέκνων μας, παρά το ότι ο ίδιος ως εκ της κατάστασης υγείας του αδυνατεί να επιμεληθεί της ανατροφής και διαπαιδαγώγησής τους και εν γένει της καθόλου φροντίδας και επιμέλειάς τους.

Επειδή, διακοπείσης κατά τα ανωτέρω, της εγγάμου συμβιώσεώς μου μετά του καθ` ου, ανακύπτει το ζήτημα της υπό του Δικαστηρίου ρυθμίσεως της επιμέλειας του προσώπου του ανηλίκου τέκνου  και δι` ασφαλιστικών μέτρων, υφισταμένης επειγούσης περιπτώσεως (κατ` άρθρα 1513,1514ΑΚ, 735,682 επ ΚπολΔ) 

Επειδή, όπως συνάγεται έκ των διατάξεων των άρθρων 1511, 1513 Α.Κ,

βασικό κριτήριον διά την ανάθεσιν της γονικής μερίμνης (επί μέρους εκδήλωσις της όποιας είναι η επιμέλεια του προσώπου), έν περιπτώσει διακοπής της εγγάμου συμβιώσεως, αποτελεί το συμφέρον του τέκνου. Το συμφέρον τούτο δε, μη περιορίζοντος του νόμου, λαμβάνεται υπό την ευρείαν έννοιαν και γενικήν, και, προς διαπίστωσιν της συνδρομής του, εξετάζονται εν συνδυασμω και συνθετικώς πάντα τα επωφελή καί πρόσφορα διά τον ανήλικον στοιχεία και περιστάσεις. Η Νομολογία των Δικαστηρίων της χώρας μας διετύπωσε σειράν κριτηρίων, τα οποία το Δικαστήριον πρέπει να συνεκτιμήσει, προκειμένου να προσδιορίσει καί εξειδικεύσει την αόριστον νομικήν έννοιαν του συμφέροντος του τέκνου, εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν (ίδετε αντί άλλων, Β. Βαθρακοκοίλη ΕΡΝΟΜΑΚ έκδ. 2003 ύπ’ άρθρον 1513 σελ. 887-901 και αυτόθι παραπομπάς, Α.Π. 728/1990 ΕλλΔνη 1991.1233, Α.Π. 15/1997 ΕλλΔνη 1997.1538, Α.Π. 180/1986 ΕλλΔνη 1986.496, Α.Π. 577/1989 ΕλλΔνη 1990.1271, Έφ.ΆΘ. 2586/2005 ΕλλΔνη 2006.204, Έφ.ΆΘ. 10002/1991 ΕλλΔνη 1993.1624, Έφ.ΆΘ. 1281/1986 ΕλλΔνη 1987.1296, Έφ.ΆΘ. 6974/1985 ΕλλΔνη 1985.1198, Έφ.Θεσ. 329/2000 Άρμεν. 2002.1179, Έφ.Θεσ. 503/1993 ΕλλΔνη 1987.843). Κρίσιμα προς τούτο στοιχεία είναι, μεταξύ άλλων, η καταλληλότητα του ή των γονέων για την ανάληψη του έργου της διαπαιδαγώγησης και της περίθαλψης του ανηλίκου τέκνου, και οι έως τότε δεσμοί του τέκνου με τους γονείς του. Για το σκοπό αυτό λαμβάνεται υπόψη η προσωπικότητα και η παιδαγωγική καταλληλότητα του κάθε γονέα και συνεκτιμώνται οι συνθήκες κατοικίας και η οικονομική κατάσταση τούτων (ΑΠ 952/2007). Από τις ίδιες ως άνω διατάξεις συνάγεται επίσης, ότι οι ικανότητες των γονέων, το περιβάλλον, το επάγγελμα, η πνευματική τους ανάπτυξη και η δράση τους στο κοινωνικό σύνολο, η ικανότητα προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας μέσα στα πλαίσια της λογικής και ορθολογικής αντιμετώπισης των θεμάτων των νέων, η σταθερότητα των συνθηκών ανάπτυξης του τέκνου χωρίς εναλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης, περιλαμβάνονται στα κριτήρια προσδιορισμού του συμφέροντος του τέκνου. (ΜΠΡΠατρ 74/2020 ΝΟΜΟΣ). Ουσιώδους σημασίας είναι και η επισημαινόμενη στο νόμο ύπαρξη ιδιαίτερου δεσμού του τέκνου προς τον ένα από τους γονείς του και η περί αυτού ρητώς εκφραζόμενη προτίμησή του, την οποία συνεκτιμά το δικαστήριο ύστερα και από τη στάθμιση του βαθμού της ωριμότητάς του. Με δεδομένη την ύπαρξη του εν λόγω δεσμού του τέκνου προς το συγκεκριμένο γονέα, αυτός θεωρείται ότι έχει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαπαιδαγώγησης προς όφελος του ανηλίκου και επομένως ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για την επιμέλειά του, όμως υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο ιδιαίτερος αυτός δεσμός του τέκνου προς τον ένα από τους γονείς του έχει αναπτυχθεί φυσιολογικά και αβίαστα ως ψυχική στάση, η οποία είναι προϊόν της ελεύθερης και ανεπηρέαστης επιλογής του ανηλίκου, που έχει την στοιχειώδη ικανότητα διακρίσεως (ΑΠ 1422/2019, ΝΟΜΟΣ). Πρέπει δε να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη ότι ο ανήλικος, που έχει ακόμη ατελή την ψυχοπνευματική ανάπτυξη και την προσωπικότητά του υπό διαμόρφωση, υπόκειται ευχερώς σε επιδράσεις και υποβολές των γονέων ή άλλων, οι οποίες, ιδίως όταν γίνονται με δόλο, οδηγούν ασφαλώς στο σχηματισμό της μονομερούς διαμόρφωσης και προτίμησης προς τον ένα από τους γονείς, οπότε η προτίμηση του δεν εξυπηρετεί πάντοτε και το αληθές συμφέρον του.   

Επειδή το συμφέρον των ανηλίκων τέκνων μας επιβάλλει, όπως η επιμέλεια του προσώπου αυτών ανατεθή αποκλειστικώς εις εμέ,  Διότι:

 Μόνον η μάννα έχει το προνόμιον να επικοινωνεί με τον νου, αλλά κυρίως με την ψυχήν του παιδιού της. Αυτή εκ φύσεως είναι εις θέσιν να επιδείξει μεγαλυτέραν ευαισθησίαν και ενδιαφέρον διά τα τέκνα της. Από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, μέχρι και τη σύγχρονη σημερινή εποχή, οι ακατάλυτες σχέσεις μάνας και παιδιού προσδιορίζουν τον κυριαρχικόν ρόλον της μητρός διά την διαμόρφωσιν του καλού χαρακτήρος, της ηθικής συμπεριφοράς και της σωματικής, πνευματικής, ψυχικής ανελίξεως των τέκνων της, αφ’ ότου ιδίως τούτα είναι, είτε σε μικρά ηλικία (……….), είτε στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας (…………….). Δι’ αυτόν τον λόγον, και η νομολογία μας δέχεται, ότι, κατά κανόνα, τα τέκνα δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από την μητέρα των, εάν δεν υπάρχουν αντίθετοι σοβαροί λόγοι (αντί άλλων, Έφ.ΆΘ. 9281/1986 ένθ’ άνωτ.).

  Πράγματι, ουδείς αντίθετος σοβαρός λόγος υφίσταται, διά να μην ανατεθή εις εμέ την μητέρα του η επιμέλεια του προσώπου τους. Ως εκ της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μου, αλλά και της παιδαγωγικής μου καταλληλότητας, διαθέτω όλα τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και ψυχικά προσόντα πρός τούτο ενδιαφερόμενη για την σωματική, ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη μέχρι τώρα. Εγώ ήμην εκείνη, η οποία ανέθρεψα αυτά μέχρι τούδε, τα οποία υπεραγαπώ, αφού εγώ μέχρι σήμερα αποκλειστικά ησχολούμην και ασχολούμαι προσωπικά με αυτά σε όλες τις εκφάνσεις των αναγκών της καθημερινότητάς τους διαθέτουσα τον απαιτούμενο χρόνο ημέρας και νύχτας και τις υπηρεσίες μου προς αυτά αγόγγυστα. Ο αντίδικος ουδέποτε εις το παρελθόν, ησχολήθη με αυτά και ουδέποτε διέθεσε τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθεί προσωπικά με αυτά. Ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα των τέκνων μας, όπως το φαγητό, το πλύσιμο, η καθαριότητα, η εκπαίδευση, τα παιχνίδια τους, η υγιεινή τους κλπ. Όπως δε ήδη ειπώθηκε η κατάσταση υγείας του ως εκ των ψυχικών διαταραχών του, τον καθιστά πλήρως ακατάλληλο για να αναλάβη την επιμέλειά τους, καθόσον δεν έχει τα μορφωτικά και παιδαγωγικά εφόδια για να προσφέρει στην ομαλή, υγιή συναισθηματική και ψυχική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Άλλωστε ο ίδιος αποδέχεται και θεωρεί αυτονόητο και φυσιολογικό με βάση τις απίθανα παρωχημένες και δια τούτο ζημιογόνες για τα τέκνα μας αντιλήψεις του, σύστοιχες με τις αντιλήψεις των γονέων του, ότι δικαιωματικά την γονική μέριμνα αυτών πρέπει να ασκεί η μητέρα του και γιαγιά τους, αφού άλλωστε αυτή κάνει «κουμάντο» σε όλα και όχι η «νύφη».!!

  Ήδη από την 2-6-2020  και εν` όψει της ανωτέρω επιθυμίας και πρότασής μου προς τον καθ` ου να μετοικήσουμε σε νέα οικία για να ζήσουμε φυσιολογικά με τα παιδιά μας και να σώσουμε την οικογένεια και τον γάμο μας, μίσθωσα οικία- διαμέρισμα 94τμ επι της οδού ……….. στην ………. όροφος, αποτελούμενο απο 2 δωμάτια, μία κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι – τραπεζαρία προκειμένου να διαβιούμε μόνιμα σ` αυτό με τα τέκνα μου, αλλά όπως ειπώθηκε, ο καθ` ου αρνήθηκε πεισματικά και αδικαιολόγητα, μη θέλοντας να αποχωριστεί την  μητέρα του. Εγκατασταθησόμεναι λοιπόν οι κόρες μου μετ’ έμου εις την ανωτέρω νέα οικία στην πόλιν της …………, θα έχουν όλας τας προϋποθέσεις διά την αρίστην πνευματικήν, σωματικήν, ψυχικήν, συναισθηματικήν και τουτ` αυτό και κοινωνική τους ανάπτυξιν. Διότι θα διαμένουν μετ’ έμου, που θα τις φροντίζω και θα τις περιποιούμαι, διαθέτουσες δικό τους  δωμάτιο και εν γένει χώρο για τις παιδικές ασχολίες και μαθητικές δραστηριότητές τους και οπωσδήποτε θα απομακρυνθούν από ένα βλαβερό και καταδυναστευτικό περιβάλλον και από τον απηρχαιωμένο τρόπο ζωής και αντιλήψεις που επιβάλλει η μητέρα του καθ` ου αλλά και ο ίδιος και οπωσδήποτε και από τις καταστάσεις εντάσεων και βίας που προκαλεί ο καθ` ου εις βάρος μου. Υπενθυμίζω κατά τα ανωτέρω ότι απαγορεύονταν στις κόρες μου να λουστούν με σαμπουάν, αλλά και να έχουν ίντερνετ ή κινητά ή υπολογιστή στον 21ο αιώνα …!!!   

Επιπλέον από τον Σεμπτέμβριο 2020, η μεν ………… θα φοιτήσει στην Γ` τάξη Δημοτικού του …….ου Δημοτικού Σχολείου ………. ενώ η Αλεξάνδρα στην Α` Λυκείου στο ……ο Λύκειο ……. Απαιτείται λοιπόν η εγκατάστασή τους σε έναν δικό τους οικογενειακό χώρο όπου χωρίς εντάσεις και μακριά από αναχρονιστικές και δια τούτο βλαβερές αντιλήψεις και παραστάσεις, θα αφοσιωθούν με ηρεμία στις μαθητικές ασχολίες τους και θα αναπτύξουν υγιείς προσωπικές αλλά και κοινωνικές σχέσεις με βάση τις συνθήκες ζωής του σύγχρονου κόσμου και των συνομήλικων τους μαθητών και εν γένει θα τους δοθεί η πραγματική δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν με ομαλό και υγιή τρόπο με βάση τις συνθήκες ζωής που υπάρχουν και όχι αυτές που υπήρχαν στην ……….. τον 19ο αιώνα.

 Αλλά και απο την άποψη της προσωπικότητάς μου, του χαρακτήρα και της μόρφωσής μου, είμαι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την άριστη ανατροφή τους και παιδαγωγικά κατάλληλη προς τούτο, καθόσον, σε αντίθεση με τον καθ` ου, ησχολούμην με τα τέκνα μας και τις ανάγκες τους, διαθέτοντας τον απαιτούμενο ικανότατο χρόνο συνεχώς και καθ` εκάστην για την ανατροφή, επίβλεψη και μόρφωσή τους και επιπλέον διαθέτω, ως εκ των περιγραφέντων συνθηκών μας προκύπτει, την ικανότητα και καταλληλότητα χαρακτήρα προς τούτο. Συνεπεία δε της ηλικίας των, των συνεχών και αδιαλείπτως παρεχομένων υπ` εμού φροντίδων ανατροφής των και του φιλόστοργου και προσηνούς χαρακτήρα μου, ασυζητητί τα τέκνα μας εξαρτώνται κυριολεκτικά από μένα και ψυχικώς έχουν προσανατολισθεί προς εμέ και η ανάθεση της επιμελείας του προσώπου τους δεν τίθεται καν πρός συζήτησιν. Τόσο μάλλον καθόσον ο αντίδικος είναι παντελώς ακατάλληλος και από άποψη ψυχικής υγείας και από άποψη παιδαγωγικής καταλληλότητας να επιμεληθεί αυτών και άλλωστε ομολογημένα δεν επιθυμεί να αναλάβει την επιμέλεια τους, αφού αποδέχεται ότι αυτή πρέπει να την ασκεί η μητέρα του.

Επειδή συνεπώς πρέπει να ανατεθεί προσωρινά σε μένα με ασφαλιστικά μέτρα, αποκλειστικά η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων μας καθόσον τούτο επιβάλλει το συμφέρον τους, διότι εγώ ασχολήθηκα και ασχολούμαι από τη μέρα που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα με την ανατροφή, την περίθαλψη, τη διαπαιδαγώγησή τους και εν γένει την ορθή και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, έχοντας αναπτύξει ισχυρότατους δεσμούς αγάπης και στοργής με αυτά, σε αντίθεση φυσικά με τον αντίδικο που δεν διέθεσε ποτέ το χρόνο να επιμεληθεί αυτών.

Συνεπεία των ανωτέρω δυσμενών καταστάσεως εις βάρος μου και εις βάρος των ανηλίκων, συντρέχει νόμιμη και επείγουσα περίπτωση να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατ` 1393 ΑΚ και 735 ΚΠολΔ, και ρυθμιζομένης της χρήσης της οικογενειακής στέγης, να επιτραπεί σε μένα να μετοικήσω από την ανωτέρω συζυγική εστία και να εγκατασταθώ στην νέα μισθωμένη, καθόσον από αποκλειστική υπαιτιότητα του καθ` ου, είναι πλέον αφόρητη η εξακολούθηση της έγγαμης συμβίωσης με αυτόν, όπου και θα μπορώ να διαμένω με τα τέκνα μου σύμφωνα και με τη σχετική τους επιθυμία σε ένα ήρεμο και υγιές περιβάλλον.

          Επειδή, εις αυτό το στάδιο ευρισκομένης της διαφοράς και συντρεχόντων των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών ουσιαστικής διακοπής της εγγάμου συμβίωσης από αποκλειστική υπαιτιότητα του αντιδίκου, ανακύπτει ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ζητήματος της διατροφής, τόσο για μένα κατ` άρθρα 1390,1391 ΑΚ επ, όσο και για το ανήλικο τέκνο  κατ` άρθρα 1485, 1486.2, 1489.2,1493, 1516.2 ΑΚ.   

          Επειδή και εγώ αλλά και τα τέκνα μου, αδυνατούμε να διαθρέψουμε τους εαυτούς τους εξ ιδίων πόρων, αφού στερούμαστε οποιασδήποτε προσοδοφόρου ή ικανής να ρευστοποιηθεί περιουσίας και επιπλέον τα τέκνα μας αδυνατούν λόγω της ηλικίας τους να εργασθούν.

           Δικαιούμαστε λοιπόν διατροφής σύμφωνα με το νόμο βάσει των αναγκών μας, όπως αυτές προκύπτουν από την ηλικία και το τόπο διαμονής, τα έξοδα διαμονής, συντήρησης, διατροφής, ανατροφής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και γενικά τις συνθήκες ζωής μας, τα δε ανήλικα και από τους δύο γονείς τους, που ευθυνόμαστε επιμεριστικά ανάλογα με τις δυνάμεις μας.

          Συγκεκριμένα οι ατομικές μου ανάγκες όπως προκύπτουν επιτακτικά επι τη προόψει της χωριστής διαβίωσης μας μετά την διάσπαση της εγγάμου συμβίωσης είναι οι ακόλουθες:

          Για την δαπάνη μίσθωσης της ανωτέρω κατάλληλης οικίας στην …….. καταβάλλω μηνιαίως το ποσό των 250€ ως μίσθωμα. Στο παραπάνω ποσό πρέπει να προστεθούν και οι συνήθεις δαπάνες θέρμανσης, ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και κοινοχρήστων αφού πρόκειται περί διαμερίσματος πολυκατοικίας, που ανέρχονται σε άλλα 150€/μήνα κατ` ελάχιστον και άρα συνολικά για δαπάνη διαμονής-οικία, το ποσό των 400€/μήνα. Πέραν του ως άνω ποσού, απαιτείται μηνιαία για την δική μου διατροφή, ένδυση και υπόδηση, αλλά και ψυχαγωγία, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας μου (33 ετών), του σύγχρονου τρόπου ζωής και της επικρατούσας ακρίβειας, το ποσό των 400€ κατ` ελάχιστον και συνεπώς συνολικά απαιτείται για την διατροφή μου το ποσό των 850€/μήνα. 

          Οι ανάγκες διατροφής των τέκνων μας, όπως αυτές καθορίζονται από τις συνθήκες ζωής τους και την ηλικία τους, ανέρχονται σήμερα κατ` ελάχιστο, στο ποσό των 480€ το μήνα για την ……… και 545€ το μήνα για την ………. και ειδικότερα:

          Για την 1η: για τη μηνιαία διατροφή της (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) απαιτείται το ποσό των 250€/μήνα, για φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας που είναι απαραίτητο για κάθε παιδί της ηλικίας της το ποσό των 45€/μήνα, για αγορά βιβλίων, τετραδίων, τσαντών κλπ και εν γένει ειδών γραφικής ύλης 75€/μήνα, για ένδυση και υπόδησή της 60€/μήνα, για το καθημερινό της χαρτζιλίκι (ένα κουλούρι, ένας χυμός στο σχολείο κλπ) 30€/μήνα, για ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη 20€ τουλάχιστον μηνιαίως και συνολικά απαιτείται τουλάχιστον το ποσό των 480€ μηνιαίως.

          Για την 2η: για τη μηνιαία διατροφή της (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) απαιτείται το ποσό των 250€/μήνα, για φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας που είναι απαραίτητο για κάθε παιδί της ηλικίας της το ποσό των 45€/μήνα, για αγορά βιβλίων, τετραδίων, τσαντών κλπ και εν γένει ειδών γραφικής ύλης 90€/μήνα, για ένδυση και υπόδησή της 80€/μήνα, για το καθημερινό της χαρτζιλίκι και διασκέδασή της (έξοδος με φίλους, κοινωνικές συναναστροφές κλπ) 50€/μήνα, για ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη 30€ τουλάχιστον μηνιαίως και συνολικά απαιτείται τουλάχιστον το ποσό των 545€ μηνιαίως.

          Οι ανωτέρω ανάγκες τους είναι αδίρητες, εγώ δε αδυνατώ με τις ιδικές μου οικονομικές δυνάμεις που κατωτέρω αναφέρω, να καλύψω το σύνολο αυτών, οπότε και φυσικώ τω λόγω, θα αναγκαστώ να προβώ σε περικοπές που θα διαταράξουν την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη της εκπαίδευσης και μόρφωσής τους και οπωσδήποτε θα περιαγάγουν αυτά σε κατάσταση στερήσεων που θα έχει δυσμενή επίδραση στην καθόλου εξέλιξη της προσωπικότητάς τους, ενώ όπως ειπώθηκε, τα τέκνα μας αδυνατούν να διαθρέψουν τον εαυτό τους εξ` ιδίων πόρων, αφού στερούνται οποιασδήποτε προσοδοφόρου ή ικανής να ρευστοποιηθεί περιουσίας και επιπλέον αδυνατούν λόγω της ηλικίας τους και των μαθητικών ανωτέρω υποχρεώσεών τους, να εργασθούν.

          Ο καθ` ου είναι 42 ετών και είναι επαγγελματίας οικοδόμος με μεγάλη εμπειρία και ικανότητα. Οι καθαρές αποδοχές του εκ της εργασίας αυτής, ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 1500€/μήνα (και 18.000€/το έτος) καθόσον αναλαμβάνει κάθε είδους οικοδομικές εργασίες (μπετά, χτίσιμο, σοφάτισμα, βαφές, μερεμέτια) και μάλιστα και σε άλλες πόλεις είτε κατά μόνας, είτε με διάφορα συνεργεία. Ακόμα και την περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν ξέμεινε από δουλειά, αλλά ασχολούνταν με κάθε είδους οικοδομικές εργασίες επισκευών και συντηρήσεων. Είναι κύριος ενός ΙΧΕ μάρκας ………. 1.400κ.εκ. Διαθέτει επίσης στο ……. της ………. μεγάλη οικογενειακή κατοικία που ανηγέρθη την τελευταία δεκαετία (μονοκατοικία με 4 κρεβατοκάμαρες περίπου 200τ.μ πλήρως εξοπλισμένη) από τα έσοδά του και προφανώς και από τα έσοδα της οικογένειάς του, καθόσον οι γονείς του λαμβάνουν σύνταξη από την ………. περί τα 400€/μήνα και οι δυό ενώ η πεθερά μου έχει κάνει τα χαρτιά και αναμένει σύνταξη ΟΓΑ και στην Ελλάδα περί τα 400€. Επίσης επί χρόνια εργάζεται και στην αποκλειστική φύλαξη ηλικιωμένου στην ……… και στην συντήρηση της οικίας του, αυτός δε της έχει εκχωρήσει την μηνιαία σύνταξη που λαμβάνει από την Γερμανία περί τα 800€/μήνα έτσι ώστε να τα διαχειρίζεται αυτή και μετά την διατροφή και πληρωμή των λογαριασμών, ό,τι απομένει είναι δικό της.

          Εγώ κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσής μας ασχολήθηκα με την οικιακή εργασία και ανατροφή των παιδιών μου (πλύσιμο, μαγείρεμα, καθαριότητα, φροντίδα τους εν γένει), ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι επι 4ωρο περίπου καθημερινά σε εργασίες καθαρισμού σκαλών σε διάφορους ιδιώτες χωρίς ασφάλιση αποκερδαίνοντας κατά μέσο όρο περί τα 400€ μήνα και συνεπώς το σύνολο των παραπάνω ασχολιών μου αποτιμάται στο ποσό των 500€/μήνα και 6.000€/έτος

          Συνεπώς οι συνολικές οικογενειακές μας ανάγκες καλύπτονταν σε ποσοστό 18/24 από τον αντίδικο και 6/24 από εμένα.

          Θα πρέπει λοιπόν ο καθ` ου να καταβάλει σε μένα ατομικά ως μηνιαία διατροφή μου το ποσό των (850Χ 18/24=) 637,5€ και ως ασκούσα την επιμέλεια των ανηλίων τέκνων μας ως διατροφή για την μεν ………… το ποσό των (480Χ18/24=) 360€ και για την ………. (545Χ 18/24=) 408,75€, και μάλιστα προκαταβολικά στην αρχή (1η) κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της ασκηθησομένης τακτικής αγωγής διατροφής, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής με το νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης

          Επειδή συνεπώς νόμιμη συντρέχει περίπτωση κατά τα άρθρα 686επ, 728,729 ΚΠολΔ, ήτοι κατεπείγουσα περίπτωση κατά νόμω να μου επιδικαστεί προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα και μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της ασκηθησομένης τακτικής αγωγής διατροφής, η αιτούμενη ανωτέρω διατροφή τόσο για μένα, όσο και ως ασκούσα την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων μας, καθόσον το επείγον, ενυπάρχει στην φύση της εν λόγω απαίτησης διατροφής από το νόμο προς το σκοπό κάλυψης της άμεσης και ανεπίδεκτης αναβολής, ανάγκης του δικαιούχου και για την αποτροπή στέρησης των απολύτως αναγκαίων μέσων προς διαβίωσή μας ή/και έκθεσης σε κίνδυνο υγείας και ζωής και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών διατροφής μας είναι καθημερινή ανάγκη μη επιδεχόμενη καθυστέρηση στην εκπλήρωσή της (πάγια νομολογία) αφού άλλωστε, ήδη απο την ουσιαστική διακοπή της εγγάμου συμβιώσεώς από τον μήνα Ιούνιο 2020 ο αντίδικος δεν κατέβαλε κανένα ποσό ως διατροφή μας, με αποτέλεσμα να υφίσταται άμεσος κίνδυνος, εξ` αιτίας των προπεριγραφέντων πραγματικών καταστάσεων, να περιέλθουμε σε σημαντικές στερήσεις.

          Επειδή επιπλέον, με βάση τα ανωτέρω περιστατικά, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση κατά νόμω να ανατεθεί προσωρινά σε μένα αποκλειστικά η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνου μας καθόσον τούτο επιβάλλει το συμφέρον τους εν όψει όλων των ανωτέρω πραγματικών καταστάσεων, η δε ορθή άσκησή της υπ` εμού προς το συμφέρον των τέκνων αποτελεί επίσης καθημερινό ζήτημα που δεν επιδέχεται αναβολής. Άλλωστε εγώ ασχολήθηκα και ασχολούμαι από τη μέρα που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα με την ανατροφή, την περίθαλψη, τη διαπαιδαγώγησή τους και εν γένει την ορθή και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, έχοντας αναπτύξει ισχυρότατους δεσμούς αγάπης και στοργής με αυτά, σε αντίθεση φυσικά με τον αντίδικο που όχι μόνο δεν διέθεσε ποτέ χρόνο για την ανατροφή και την διαπαιδαγώγησή τους, όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά, δια των ανωτέρω συμπεριφορών του ενεργεί κατά τρόπο επιβλαβή για την διαμόρφωση του χαρακτήρος τους και  για την ψυχική τους υγεία.

          Συναφώς δε συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και ρυθμιζομένης της χρήσης της οικογενειακής στέγης, να επιτραπεί σε μένα να μετοικήσω από την ανωτέρω συζυγική εστία και να εγκατασταθώ στην νέα μισθωμένη, καθόσον από αποκλειστική υπαιτιότητα του καθ` ου, είναι πλέον αφόρητη η εξακολούθηση της έγγαμης συμβίωσης με αυτόν, όπου και θα μπορώ να διαμένω με τα τέκνα μου σύμφωνα και με τη σχετική τους επιθυμία σε ένα ήρεμο και υγιές περιβάλλον.

          Επειδή περαιτέρω, νόμιμη συντρέχει περίπτωση και κατεπείγουσα ανάγκη να εκδοθεί προσωρινή δ/γή, μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της ανωτέρω αιτήσεως ασφαλιστικών μου μέτρων και να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια των τέκνων μας, να μου επιτραπεί η μετοίκησή μου στην ανωτέρω μισθωμένη νέα οικία και να υποχρεωθεί ο καθ’ ού παρούσα προσωρινά να καταβάλει σε μένα ατομικά ως μηνιαία διατροφή μου το ποσό των 637,5€ και ως ασκούσας την επιμέλεια των ανηλίων τέκνων μας ως διατροφή για την μεν …….. το ποσό των 360€ και για την ………….. το ποσό 408,75€, και μάλιστα προκαταβολικά στην αρχή (1η) κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της παρούσης αιτήσεώς μου, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής με το νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης και τούτο διότι:

Εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 θα αρχίσουν τα σχολικά αλλά και φροντιστηριακά μαθήματα των τέκνων μου σύμφωνα με τις ανωτέρω υποχρεώσεις τους. Ο καθ` ου όπως ειπώθηκε από τον μήνα Ιούνιο 2020 δεν έχει δώσει κανένα ποσό για τις ανάγκες μας και ούτε μετά βεβαιότητας θα δώσει, αφού όπως ειπώθηκε η πεθερά μου κανονίζει τα χρήματά του, όπως κανόνιζε και τα δικά μου αφαιρώντας τις κάρτες ανάληψης μου. Για την αξιοπρεπή εγκατάστασή μας στην ανωτέρω μισθωμένη οικία, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσής τους (εγγραφές, σχολική ύλη, βιβλία κλπ), αλλά και της εν στενή εννοία διατροφή μας (στέγαση, τροφή, ένδυση), θα απαιτηθούν χρήματα, τα οποία εγώ στερούμαι αφού για την μίσθωση του ανωτέρω μισθίου, έχω καταβάλλει από τις οικονομίες μου το ποσό των 500€ ως εγγύηση των δύο πρώτων μηνών, όπως είναι η πρακτική στις συναλλαγές. Ελλείψει δε άλλων χρημάτων μου, δεν θα δυνηθώ ούτε καν να εγγράψω για τη νέα σχολική χρονιά τις κόρες μου στο φροντιστήριο Αγγλικών, παρά το ότι η ………. φοιτεί στο τελευταίο έτος των σχετικών μαθημάτων μετά τα οποία θα λάβει και το τελικό πτυχίο περί της εκμάθησης της γλώσσας. Διότι είναι γνωστό ότι για την εγγραφή για την νέα χρονιά απαιτείται προκαταβολή άνευ της οποίας θα καταστή αδύνατη η εγγραφή και για τις δύο.

Εξ` ετέρου είναι επίσης γνωστό ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά την προσωπική κατάσταση των ανήλικων τέκνων (εγγραφή στο Σχολείο, ασφάλιση, φορολογική δήλωση γονέα κλπ), οι Δημόσιες αρχές και υπηρεσίες αξιώνουν στην περίπτωση διάστασης, έγγραφη απόδειξη της επιμέλειας για την τακτοποίηση των αναφυομένων ζητημάτων, τούτη δε η ανάγκη ανακύπτει επιτακτικότερα για την ……… και για την εγγραφή της στο Δημοτικό Σχολείο, έτσι ώστε να αποφεύγονται έριδες και εντάσεις των δασκάλων με τον έτερο γονέα. Λίγο χρειάζεται να τονιστεί ότι ο αντίδικος δεν μπορεί να ασκήσει την τοιαύτη αιτούμενη επιμέλεια και ούτε την επιθυμεί, ενώ οπωσδήποτε δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι αυτή θα ασκείται δικαιωματικά εν τοις πράγμασι από την γιαγιά τους μέχρις εκδόσεως απόφασης επι της παρούσης αιτήσεώς μου, την στιγμή μάλιστα που εν` όψει της αρχηθησομένης νέας σχολικής περιόδου, τα τέκνα μας, πρέπει να διαβιούν σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον μακριά από νοσηρές επιρροές που μόνο βλάβη επιφέρουν στον ψυχισμό τους. Συνεπεία δε τούτων, είναι απολύτως κατανοητό ότι εν` όψει του χρόνου συζητήσεως, εκδικάσεως και εκδόσεως αποφάσεως επι της παρούσης αιτήσεώς μου σύμφωνα με την πάγια και γνωστή δικαστική πορεία των υποθέσεων και συνεπώς εν` όψει του ικανότατου χρόνου που θα παρέλθει (κατ` εκτίμηση άνω των 2 μηνών σύμφωνα με τη δικαστηριακή πρακτική, ενώ μεσολαβεί Αύγουστος), δεν θα μπορώ μετά βεβαιότητας να ανταποκριθώ οικονομικά στις ανάγκες διατροφής, διαμονής και συντήρησής μας καθώς και ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των τέκνων μας, όπως προκύπτουν απο την χωριστή μας εγκατάσταση και διαβίωση και συνεπώς μετά βεβαιότητας θα περιέλθουμε σε σοβαρές στερήσεις, που σκοπός του νόμου είναι να αποτραπούν (και μάλιστα όχι αυταί καθ` εαυτάς, αλλά ο κίνδυνός τους) όχι μόνο για το χρόνο μετά την έκδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και για το χρόνο μέχρι την έκδοση αυτής, αφού διαφορετικά, θα ενυπήρχε αντίφαση αδικαιολόγητη στο ανωτέρω επιχείρημα της νομολογίας για την αναγκαιότητα της διατροφής από το νόμο προς το σκοπό κάλυψης της άμεσης και ανεπίδεκτης αναβολής, ανάγκης του δικαιούχου και για την αποτροπή στέρησης των απολύτως αναγκαίων μέσων προς διαβίωσή του ή/και έκθεσης σε κίνδυνο υγείας και ζωής.

Επειδή η παρούσα αίτησή μου είναι νόμιμη με βάση τις ανωτέρω προπαρατεθείσες διατάξεις και εισάγεται αρμοδίως και παραδεκτώς κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρα 686 επ. ΚΠολΔ) ενώπιον του Δικαστηρίου σας, το οποίο έχει, διεθνή δικαιοδοσία προς εκδίκασή της. Η διεθνής δικαιοδοσία του ως προς την αίτηση θεμελιώνεται στη συνήθη διαμονή των τέκνων μας στην Ελλάδα κατά το χρόνο άσκησης της αίτησης (άλλωστε γεννήθηκαν εδώ και ενεγράφησαν στο δημοτολόγιο του Δήμου ……….), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 2 α, 2 παρ. 7 και 8 παρ. 1 του κανονισμού (ΕΚ) 2201/2003 του Συμβουλίου της 27.11.2003 για τη διεθνή δικαιοδοσία και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας, ο οποίος εφαρμόζεται στην προκείμενη περίπτωση, κατά τα άρθρα του 64 παρ. 1 και 72, που αναφέρονται στο χρονικό πεδίο εφαρμογής του. σε κάθε δε περίπτωση αν και για την κύρια διαφορά εφαρμοστέο ουσιαστικό δίκαιο είναι, κατ΄ άρθρο 18 ΑΚ, το αλβανικό, στην προκείμενη περίπτωση, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της παροχής έννομης προστασίας, το δικαστήριο δέον και αιτούμαι να εφαρμόσει τις διατάξεις του ημεδαπού δικαίου, διότι δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να πληροφορηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να διαταχθούν αποδείξεις, το ειδικότερο περιεχόμενο του αλβανικού δικαίου (βλ. ΜΠρΓρεβ 96/2013, ΝΟΜΟΣ, ΜονΠρΠ 2676/2000 ΑρχΝ 2001.72, Μον ΠρΑΘ 20375/1993 ΕλλΔνη 1994.1397, Τέντε και Κράνη, ΕρμΚΠολΔ Κεραμέως- Κονδύλη-Νίκα υπό άρθρα 337 αρ. 4 και 690 αρ, 5). 

Δια ταύτα και τα κατά τη συζήτηση προστεθησόμενα και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου

          ΑΙΤΟΥΜΑΙ: να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και α) ρυθμιζομένης της χρήσης της οικογενειακής στέγης να επιτραπεί σε μένα για τους εν τω ιστορικώ λόγους, η μετοίκησή μου από την ανωτέρω συζυγική εστία και η χωριστή από τον καθ` ου διαβίωση, β) να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια  των δύο ανήλικων τέκνων μας ……. γεννηθείσας την ……. και ……….. γεννηθείσας την ………. γ) Να υποχρεωθεί ο καθ’ ού παρούσα προσωρινά να καταβάλει σε μένα ατομικά  ως μηνιαία διατροφή μου το ποσό των 637,5€ και ως ασκούσας την επιμέλεια των ανηλίων τέκνων μας ως διατροφή για την μεν ……. το ποσό των   360€ και για την ……… το ποσό των 408,75€, και μάλιστα προκαταβολικά στην αρχή (1η) κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της ασκηθησομένης τακτικής αγωγής διατροφής, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής με το νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης.

 Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με τα ανωτέρω περιεχόμενα και έτσι να επιτραπεί προσωρινά η μετοίκησή μου από την παραπάνω συζυγική μας εστία και επιπλέον, μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επι της παρούσης αίτησής μου ασφαλιστικών μέτρων να ανατεθεί προσωρινώς σε μένα η αποκλειστική επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων μας και να υποχρεωθεί ο καθ` ου η παρούσα προσωρινά να καταβάλει σε μένα ατομικά ως μηνιαία διατροφή μου το ποσό των 637,5€ και ως ασκούσας την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων μας ως διατροφή για την μεν ……… το ποσό των 360€ και για την ………. το ποσό 408,75€, και μάλιστα προκαταβολικά στην αρχή (1η) κάθε μήνα, από την επίδοση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της παρούσης αιτήσεώς μου, σε περίπτωση δε καθυστέρησης καταβολής με το νόμιμο τόκο μέχρι την ολοσχερή εξόφληση κάθε ληξιπρόθεσμης και απαιτητής δόσης και να καταδικαστεί στην δικαστική μου δαπάνη και αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου μου.

            Ο  ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                       ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

               ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Παρ` Αρείω Πάγω

                   Α.Μ. Δ.Σ.Κ.: 249

                       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013