Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές

Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές (4)

19 Νοεμβρίου 2013 Γράφτηκε από τον Κατηγορία Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Του (+++ και ήδη κρατούμενου στο Α.Τ. Καρδίτσας.
ΚΑΤΑ
1) Της υπ’ αριθμ. +++ απόφασης κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή +++
2) Της με αριθμ. πρωτ. +++ απόφασης επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.

Καρδίτσα, +++

Δια του παρόντος προσφεύγω και υποβάλλω αντιρρήσεις κατά των: α) υπ’ αριθμ. +++ απόφασης κράτησης του Αστυνομικού Διευθυντή ++και β) υπ’ αριθμ. πρωτ. + SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++ δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα, για τους ακόλουθους ορθούς, βάσιμους και αληθινούς λόγους:
Ήλθα στην Ελλάδα το έτος ++ προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης, διότι στην χώρα καταγωγής μου στην Αλβανία, οι συνθήκες ζωής είναι εξαθλιωτικές, καθώς είναι αδύνατη η ανεύρεση οποιασδήποτε μορφής εργασίας. Τα μόνα συγγενικά μου πρόσωπα που βρίσκονται στη γενέτειρά μου είναι οι ηλικιωμένοι μου γονείς και τα επτά (7) αδέλφια μου (βλ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), οι οποίοι είναι άνεργοι με πλείστα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα ούτε να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες. Ζώντας σε τέτοιες συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάσθηκα, προκειμένου να συνδράμω κι εγώ στην κάλυψη των αναγκών τόσο των δικών μου όσο και των ηλικιωμένων γονέων μου, να έλθω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα εγκαταστάθηκα στο χωριό +++ με σκοπό να εργαστώ ως δασεργάτης στην περιοχή καθόσον και στον τόπο καταγωγής μου είχα την σχετική εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες (κοπή καυσοξύλων με αλυσοπρίονο, φόρτωμα ημιόνων για εξαγωγή και μεταφορά ξυλείας σε δασόδρομους κλπ)

19 Νοεμβρίου 2013 Γράφτηκε από τον Κατηγορία Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++
ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ(κατ` απόφασης κράτησης-αρθρο 44 ν.2910/01 και 243 ΚωδΔιοικΔικ)
++++,γεννηθέντος στο ++ Αλβανίας και διαμένοντος στον +++(αρ.διαβ.+++)

ΚΑΤΑ
Της με αρ.πρωτ.+++ απόφασης του Δ/ντού της Αστυνομικής Δ/νσης ++

Με την ανωτέρω προσβαλλομένη απόφαση, την ++ διατάχθηκε η προσωρινή μου κράτηση,μέχρι την έκδοση εντός 3 ημερών απόφασης περί διοικητικής μου απέλασης κατ` αρθρ.44 ν.2910/01,διότι ,κατά την αιτιολογία της προσβαλλομένης,στο πρόσωπό μου συντρέχουν δήθεν «…σωρευτικά οι διατάξεις του αρθρου 44 παρ.1 (α`,β`,γ`) του Ν.2910/01,αφού με την υπ` αριθμ` +++ απόφαση του (αυτόφωρου)Τριμελούς Πλημ/κείου +++ καταδικάσθηκα (πρωτοδίκως) για το αδίκημα του αρθρου 55 του ιδίου νόμου(προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας,94 ΚΟΚ και 216 ΠΚ.
Όμως η ανωτέρω απόφαση και η εκδοθησόμενη απόφαση περί διοικητικής μου απέλασης,δεν είναι νόμιμες διότι:
Κατά την παρ.1 περ.α του αρθρου 44 ν.2910/01 για να διαταχθεί η διοικητική μου απέλαση πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη μου για το ανωτέρω αδίκημα του άρθρου 55,που εν προκειμένω δεν συντρέχει,ούτε και για τα άλλα εγκλήματα της περ.α του αρθρου 1.
Κατά την περ.β πρέπει να έχω παραβιάσει τις διατάξεις του παρόντος νόμου ήτοι του 2910/01.Είναι προφανές ότι η περ.β,αναφέρεται,σε περιπτώσεις παραβίασης του ν.2910/01 ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ,αφού για τα τελευταία προβλέπει η περ.α`.

19 Νοεμβρίου 2013 Γράφτηκε από τον Κατηγορία Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

ΑΙΤΗΣΗ
Του ++ Αλβανικής υπηκοότητας, κατοίκου +++ και ήδη κρατούμενου στο Α.Τ. +++
ΚΑΤΑ
1) Του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++
2) Του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
1) Της υπ’ αριθμ. ++ απορριπτικής απόφασης του αναπλ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++
2) Της με αριθμ. πρωτ. +++ απόφασης επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή +++, δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.
3) Κάθε άλλης πράξης ή παράλειψης συναφούς προς τις προαναφερόμενες πράξεις.
++++
Κατά της παραπάνω εκτελεστής διοικητικής πράξης, άσκησα νομότυπα, εμπρόθεσμα, αρμόδια και παραδεκτά στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο 666 αίτηση ακύρωσης, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 66
ΑΙΤΗΣΗ
Του ++, Αλβανικής υπηκοότητας, κατοίκου ++ και ήδη κρατούμενου στο Α.Τ. Καρδίτσας.
ΚΑΤΑ
3) Του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++
4) Του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
1) Της υπ’ αριθμ. ++ απορριπτικής απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++
2) Της με αριθμ. πρωτ. ++ απόφασης επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. και SIS του Αστυνομικού Διευθυντή ++, δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε η επιστροφή μου στη χώρα από την οποία προήλθα.
3) Κάθε άλλης πράξης ή παράλειψης συναφούς προς τις προαναφερόμενες πράξεις.
+++
Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Την +++ συνελήφθην από τα αρμόδια όργανα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ++ με την αιτιολογία ότι παρέμεινα παράνομα στην Ελλάδα, μετά τη λήξη της άδειας διαμονής μου. Ακολούθως, ο Αστυνομικός Διευθυντής +++, με την υπ’ αριθμ. ++ απόφασή του, διέταξε την προσωρινή μου κράτηση μέχρι την έκδοση, εντός τριών ημερών, απόφασης περί απέλασής μου από τη χώρα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κράτησή μου στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης +++. Επίσης, εξεδόθη από το Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης +++, η υπ’ αριθμ. +++ απόφαση επιστροφής με κράτηση και εγγραφής στον Ε.Κ.ΑΝ.Α. Κατά των ως άνω αποφάσεων, άσκησα νόμιμα και εμπρόθεσμα, αντιρρήσεις ενώπιον του Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου +++, οι οποίες έγιναν δεκτές, δυνάμει της υπ’ αριθμ. ++ αποφάσεως της Πρωτοδίκου Δ.Δ. του Δικαστηρίου και αφέθηκα ελεύθερος. Επίσης, κατά της αποφάσεως αυτής, άσκησα την από +++ νομότυπη και εμπρόθεσμη προσφυγή μου ενώπιον του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++ (δια μέσω της Α.Τ. Καρδίτσας), η οποία και απερρίφθη δυνάμει της υπ’ αριθμ. υπ’ αριθμ. ++απορριπτικής απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++

19 Νοεμβρίου 2013 Γράφτηκε από τον Κατηγορία Αλλοδαποί / Προσφυγές / Αναστολές

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++
ΑΙΤΗΣΗ (αναστολής εκτελέσεως)

Του +++, κατοίκου +++, +
ΚΑΤΑ
1.Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό των Εσωτερικών.
2.Του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
3. Του Αστυνομικού Διευθυντή Γρεβενών.
4.Της υπ’ αριθμ. πρωτ. +++ απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας +++, η οποία απέρριψε την προσφυγή μου κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. ++++ αποφάσεως του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης +++
5. Της υπ’ αριθμ. πρωτ +++ αποφάσεως του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης ++++
6. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοικήσεως.

 

Κατά των ανωτέρω προσβαλλομένων πράξεων της Διοίκησης άσκησα νόμιμα και εμπρόθεσμα την από +++ αίτηση ακυρώσεως (με αριθμό κατάθεσης +++), στην οποία αναλυτικά εκθέτω τους νομίμους και βασίμους λόγους, για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη ως άνω απόφαση και η οποία έχει ως εξής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
Του +++, κατοίκου +++, +++
ΚΑΤΑ
1.Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό των Εσωτερικών.
2. Του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας +++
3. Του Αστυνομικού Διευθυντή ++
4.Της υπ’ αριθμ. πρωτ. ++ απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ++, η οποία απέρριψε την προσφυγή μου κατά της υπ’ αριθμ. ++ αποφάσεως του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης ++
5. Της υπ’ αριθμ. πρωτ ++ αποφάσεως του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης ++
6. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοικήσεως.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013